independence nin sözlükte fikir beyan etmesi

independence
bu konu ile alakali bir kac kere ele$tirildim, yakla$ik 1 dakika once yine ele$tirildim, bu sebeple bu konuya bir aciklik getirmenin zamani geldi.

ben yahut yonetimden herhangi bir arkada$imiz du$uncelerini, inandigi ve savundugu gercekleri tipki sizin gibi tum ciplakligi ile ve tum ozgurlukleri ile sozlukte payla$abilirler, kendi dogrularini savunabilirler. zira bizler temelde sizlerden farkli degiliz. kontrol panelimizde bulunan fazladan bir iki buton, bizlerin du$uncelerini ve dogrularini savunmaktan ali koyacak etkenler degil.

bana gelen ele$tirilerin ozetinde $unlar var;

+ sen sozlukte siyaset yapamazsin, du$uncelerini yazamazsin zira senin du$uncelerin olamaz. varsa da farkli bir nick al, onunla yaz. aksi taktirde senin du$uncelerini payla$mayan insanlar sozlukten ayrilirlar, cunku senin fikrin sozlugun fikri demektir.

buyuk hata. beni ele$tirirken bana diger yandan fake bir nick alip sahtekarlik yapmami oneriyorsunuz, bu mu akilli cozum?

benim yahut herhangi bir yoneticinin du$uncelerini, fikirlerini sozluge yansitmasinda zerre sakinca yoktur. insaniz lan biz de? ayni cografyada ayni olaylari ya$iyoruz, ayni bakkaldan ali$veri$ yapip ayni kumpaslarin cercevesinde ya$amaya cali$iyoruz. dagda kör bir kur$una can veren asker senin $ehidin de benim degil mi? sen uzuluyorsun ve uzuntunu burada alabildigine payla$abiliyorsun da ben saksi miyim? hepsinden ote, benim fikirlerimi benim du$uncelerimi payla$mayan insanlarin yazabilmesi icin elimden gelen her turlu cesaretlendirme yontemine de ba$vuruyorum aleni yahut gizli bir $ekilde. benimle ayni goru$u payla$mayan ama du$uncesini fikrini sirf bu sebeple yazmaktan cekinen birisi varsa eger aramizda, sozlugu kesinlikle anlamami$ demektir ancak ben biliyorum ki sozlukte bu zihniyette kimse yok. bunun en bariz kaniti olarak da independence nickinin altinda yazilmi$, kimi zaman usturupsuz ele$tirilerin halen ayni yerlerinde kaldigini gorebilirsiniz.

ben ve yonetimdeki diger arkada$larimiz adina konu$uyorum;

her $eyden ote bizler birer sozluk yazariyiz ve elimizin altindaki fazladan bulunan butonlar tamamen sozlugun gidi$atini kontrol edebilmek amaclidir. kimi extreme ornekler haricinde bu butonlar, kimsenin sozluk ozgurlugunu kisitlamak icin asla ama asla kullanilmami$tir, kullanilamaz. cok onceleri meydana gelen ve benim bile $a$kinlikla $ahit oldugum kimi hatali uygulamalar da e$ zamanli olarak fixlenmi$, hatayi yapan ki$inin & ki$ilerin yetkileri hemen alinmi$tir.

bilgi sozluk, hepimizin fikirlerini alabildigine ozgur bir platformda dile getirebilmesi icin var. sen ozgursen burada, ben de en az senin kadar ozgurum. senin ozgurluklerin benim ozgurlugumu kisitlayacaksa, oyle bir dunya yok. sen ne kadar fikir sahibiysen, benim de sana zit da olsa kimi fikirlerim oldugunu kabul etmek zorundasin, tipki aynisina benim de zorunlulugumun oldugunu bildigim gibi. tum du$uncelerini kimseden rahatsizlik duymadan yazabilirsin burada, ben de yazabilirim. senin yazdiklarin benim algima ters du$uyorsa bile ben yazilarini buyuk bir dikkatle okuyorum emin ol ve du$uncelerine tamamen saygi duyuyorum hic katilmasam bile. ayni ozeni senden de beklemek en dogal hakkim.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol