barış için devlet operasyonları sonlandırmalı

independence
bdp’li $erafettin elçi’nin soylemi.

"barı$ icin devlet operasyonları sonlandırmali"

halen daha bari$tan bahsediliyor, halen daha operasyonlarin sonlandirilmasindan bahsediliyor.

teror orgutu ile bari$ yapilmaz, teror orgutu hr $eyden once muattap alinmaz. bari$ devletler arasi yapilir, halklar arasi yapilir. eger devletin yahut halkin bir ba$ka halkla du$manligi varsa tamam, bari$ konu$ulabilir ama mevzubahis olan bir teror orgutu. teror orgutu ile ne bari$i?

kurtler ile pkk ayni potada eritilmeye cali$iliyor bu soylemlerle. her bari$ soyleminin ardinda pkk’nin kurtleri temsil ettigi gibi bir anlam yatiyor aslinda, oysa durum bu degil. ne devletin ne de turk halkinin kurtlere kar$i bir sava$i yok. devletin kendi vatanda$ina kar$i bir sava$i olabilir mi, mumkun mu boyle bir $ey?

bugunlerde dillerden du$meyen $u bari$ kelimesini fazla telaffuz etmemekte fayda var, zira bahsi gecen bari$ teror orgutu ile bir uzla$inin anlamini ta$imakta. terorle teroristle uzla$i olmaz. detayli du$unuldugu zaman bari$ kelimesinin ardinda yatan salt gercege ula$mak hic de zor degil aslinda.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/18559827.asp
rumuz pilis tiray egen
devlet operasyonları sonlanmalı lafına da gıcık oluyorum arkadaş. ulan siz niye susturmuyosunuz silahları? iki taraf sustursun silahları. kimden alıyosunuz bu emirleri? iki taraf içinde söylüyorum bak. fena bi strateji var ama söyliyim. hükümet ülkeyi mazlum ezilen gösterme güdüsünde, onlar da önce vur sonra bizi vuruyorlar güdüsünde.

(bkz: tehlikenin farkında mısınız)
zotac
asker silahı bıraksın, pkk bu coğrafyadan siktirip gitsin, bdp de kürt halkını savunacaksa mecliste işlerine devam etsin, demokrasi olsun.
ama savunduğu şey dağdaki ise, o da onlarla beraber pılını pırtısını toplasın gitsin.
aha sana barış çözümü.

yok lan şaka şaka insanlar ölmesin, pkk ile masaya oturulsun, pkk meclise girsin, hehehe çiçekler açsın böcekler uçsun, sevgililer kırlarda, dur o başka şarkıydı. ütopyalar karışınca şarkılar da karışıyor işte.
lars von
umutlarını savaşlara bağlıyanlar , çocuklarını gömmüştür demek, neyin dilini kullanırlar bilmem ama yaşam hakkı kutsaldır ve kimin öldüğünün bir önemi yoktur , çanlar kimin için çalıyor! demek yerine çanların çalmış olması yeterlidir...
zotac
çok doğru bir söz ama, kişiler yanlış arkadaş.
savaşa hayır diyelim, ölümler olmasın diyelim, savaştan tabiki medet ummayalım.
ama bunu pkk konusunda söyleyene de bi tarafımla gülerim.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol