hava harekatlarında 100 terörist öldürüldü

independence
genelkurmay tarfindan yazili olarak yapilan metnin icerigi.

yazi tamamen $u $ekilde;

1. türk silahlı kuvvetleri tarafından, irak’ın kuzeyi ve kandil dağı bölgesindeki bölücü terör örgütü unsurlarını etkisiz hale getirmek ve örgütün fiziksel alt yapısını tahrip etmek maksadıyla; 17-19 ağustos 2011 tarihlerinde, türk hava kuvvetleri uçakları ile hava harekâtı ve karada konuşlu ateş destek vasıtaları ile ateşle taarruz icra edilmiş, harekât ile ilgili güncel bilgiler kamuoyu ile paylaşılmıştır.

2. türk hava kuvvetleri uçakları tarafından, 20 ağustos 2011 tarihinde, metina, zap, avaşin-basyan ve hakurk bölgesinde tespit edilen 13 hedef, 21 ağustos 2011 tarihinde, kandil, gara, zap ve metina bölgelerinde tespit edilen 4 hedef, 22 ağustos 2011 tarihinde ise zap, hakurk, avaşin-basyan ve kandil bölgesinde tespit edilen 7 hedef etkili olarak vurulmuştur.

3. en gelişmiş hedef tespit ve atış kontrol sistemleri kullanılarak, 17-22 ağustos 2011 tarihlerinde icra edilen hava harekâtında;

-132 hedefe, 102 sorti ile, modern ve klasik mühimmatın kullanıldığı başarılı taarruzlar gerçekleştirilmiş,

- hasar kıymetlendirmesi ve hedef tespiti maksadıyla 24 sorti keşif uçuşu icra edilmiştir.

4. ateş üslerinde konuşlu topçu birliklerince 349 hedef yoğun olarak ateş altına alınmıştır.

5. harekâtın sevk ve idaresi genelkurmay başkanlığınca; icrası hv.k.k.lığı (2’nci hava kuvveti komutanlığı-diyarbakır) ve k.k.k.lığının sınıra yakın ateş üslerinden sağlanmıştır.

6. ateş altına alınan hedefler, ayrıntılı bir analiz sonucu tespit edilmiş, defalarca doğrulanmış ve sivillerin yaşadığı meskun mahal olmadıkları kesinlikle tespit edildikten sonra hedef listesine dahil edilmiştir.

7. harekâtta; 73 barınak, 6 sığınak, 18 mağara, 8 depo, 14 tesis/bina, 1 cephanelik, 9 uçaksavar mevzii, 3 kontrol noktasının etkili olarak vurulduğu belirlenmiştir.

8. bu aşamada etkisiz hale getirilen terörist sayısını kesin olarak ifade etmek mümkün olmamakla birlikte, elde edilen ilk bilgilerden; hava taarruzunun teröristler üzerinde baskın tesiri yarattığı, 90-100 teröristin etkisiz hale getirildiği, 80’den fazla yaralı teröristin bölgedeki hastaneler ve köylere taşındığı, çok sayıda terörist ile temasın kesildiği, çok sayıda teröristin yerel sivil halkın bulunduğu köylere kaçarak halkı canlı kalkan olmaya zorladığı öğrenilmiştir.

9. ayrıca, hava harekâtı icra edilen bölgelere basın mensuplarının ve yerel halkın girişinin bölücü terör örgütü tarafından engellendiği, bu hususun bölgedeki gerçek zayiat ve hasarı gizlemeye yönelik olduğu, temas kurulamayan teröristlerin ise örgütten kaçmış olabilecekleri değerlendirilmektedir.

10. diğer taraftan, 19 ağustos 2011 tarihinde, nokta istihbaratına dayalı olarak yurt içinde icra edilen hava harekâtında 5 teröristin etkisiz hale getirildiği ve etkisiz hale getirilen teröristlerin 17 ağustos 2011 günü hakkari-çukurca karayolunda 9 güvenlik görevlisinin şehit edildiği eylemi düzenleyen gruba mensup oldukları öğrenilmiştir.

11. harekâta ait kesin değerlendirmelere ulaşıldıkça kamuoyu ile paylaşılacaktır. bu bakımdan bilgi ve belgelere dayanmayan, ayrıca genelkurmay başkanlığınca teyit edilmeyen haberlere itibar edilmemesi önem arz etmektedir.

12. irak’ın kuzeyi ve yurt içi bölücü terör örgütünün faaliyetleri açısından yakından izlenecek, hava ve kara operasyonlarına devam edilecektir.

not: aciklamada belirtilen sayidan ben tatmin olmadim.
independence
1,5 ayda sadece mermi ve roketatarlarla 45 askerimizin $ehit oldugunu du$undugumuzde, sayidaki oranti cok az gelmekte. ölümleri onayliyor degilim lakin uzuluyor hic degilim. sadece belki milyonlarca dolar maliyetli harekatlarda elde edilen orantisiz sonuc tatmin etmemekte bunyeyi.

500 ki$inin mi olmesini tercih ederdin diye soran olursa;

yemin ederim 1000 teroristin olmesini tercih ederdim. humanizm maskesinin ardina siginmaya gerek yok.
zotac
keşke imkanımız olsa da, tamamını bir çırpıda öldürüp de dönsek.
arkadaşlar kendinize gelin, pkk nin kürtlerle şunlarla bunlarla hiç bir ilgisi yok, savundukları bir ideoloji de yok. tek amaçları türk askerini ve sivilini sebepsiz yere öldürmek. bu yüzden indy nin de dediği gibi humanizm duygularına yer verilecek bir durum değil pkk. pkk bizim başımıza çöreklenmiş bir bela, haliyle bize zarar vermeden onlara verilen en büyük kayıp bizim için başarıdır. biz bize silah sıkmayana silah mı doğrultuyoruz da, hümanizmden bahsediliyor?
iyi adamlar gelsin yedi düvel askerimizi sivilimizi sksin, elimizi kaldırmayalım, neden? "dünya barışı, insanlık silahlar sussun, barış olsun herkes mutlu olsun laylay loom"
böyle mi?

adamlar bizim sınırımızın içinde bizim askerimizi vuruyor, bizim sivilimizi kaçırıyor peki sebep? sadece ses getirmek. işte o sesler arasında tamamnını yok etsek keşke.
independence
insanlarin olmesi, hele ki devlet eli ile oldurulmesi normalde ho$ bir durum degil elbette, lakin bahsi gecen organizmalara oncelikle insan diyebilmek icap ediyor.

henuz ya$ini doldurmami$, agzindan daha anne ya da baba kelimesi bile cikamami$ bebekleri ayni namludan cikan pek cok mermi ile olduren gruba kainatin hangi bolgesinde insan deniliyor?

dun yine dogudaki bir ilimizde bir devlet gorevlisinin e$i kur$unlandi. kur$unlanan kadin rambo misali sirtinda bazooka ile mi dola$iyordu da terorist kadini risk olarak gordu?

bundan henuz bir kac ay once yine dogu illerinden birinde bir subayimizin 25 ya$indaki e$i lojman balkonunda kele$ mermileri ile tarandi, hayatini kaybetti. balkonda hava almaya cikan bir kadinin gunahi neydi, teroriste nasil bir risk olu$turabilirdi?

insan olumlerinde her insan gibi ben de kar$iyim ancak bahse konu olan insan sifatli organizmalar terorist olunca, 100 adet teroristin imhasi beni tatmin etmiyor. istiyorum ki 1000 olsun, 10 000 olsun da bu illetin koku kazinsin. silahla mermilerle bombalarla terorun bitmeyeceginin en az sen kadar ben de farkindayim ama hakeden de hakettigini bulmali. pek cok yazimda silah yerine asker yerine siyaset kullanilmasi gerekliliginden bahsettim ancak madem ki bir harekat yapildi bu adamlarin uzerine, sonuc bari tatmin edici olsaydi en azindan benim acimdan.

yineliyorum.

90 - 100 rakami beni hicbir $ekilde tatmin etmedi. isterdim ki kandilde kendi ayaklari uzerinde durabilen bir insan suretindeki canli kalmasin.
independence
kandilde olen insanlara(?) uzulen arkada$larimizi $u ba$liklarda da gormek isteriz;

(bkz: 1 ağustos 2011 van pkk saldırısı)

(bkz: 17 ağustos 2011 çukurca da pkk saldırısı)

(bkz: 18 ağustos 2011 siirt te pkk saldırısı)

ote yandan gerek jitem olsun gerek devletin diger gizli unsurlari olsun, ne boklar yenilmi$tir ne kirac kuyulari acilmi$tir hepimiz farkindayiz, biliyoruz ve hicbirini de alki$ladigimiz yok. ancak zamaninda devlet eli ile infazlar yapilmi$ diye gunumuzde askerlerimizi ve sivil insanlarimizi gozu donmu$cesine katleden guruha kar$i merhamet gostermek bildigin acizlige girer. malum bu merhamet gecen sene gosterildi, sinirdan teroristler konvoylar e$liginde ulkeye giri$ yapti, mahkemeler ayaklarina goturuldu ve 25 dakika icerisinde pek cogu saliniverdi.

zamani unutmamak lazimsa zamanin hicbir detayini unutmayalim, sadece kirec kuyularini degil, teroriste verilen tavizlerin ba$imiza actigi i$leri de.
independence
ba$likta yazilanlardan anladigim durum $u;

pkk’nin teroristleri me$ru mudafa hakkimiz kullanilarak duzenlenen hava harekatlari ile etkisiz hale getirildi(öldürüldü) ve kimi arkada$lar bu olumlere uzuldu.

tamam, bireyin icsel hissiyatina dogru orantili olarak kabul gorebilir, nihayetinde $ahsin gozunde o ki$iler de insandir.

bu durumda turkiye herhangi bir ulke ile sava$a girse ve turk silahli kuvvetleri du$man kuvvetlerine air zaiyatlar verdirse, bu durumda da uzulunmeyecek mi insan olumlerine? du$man askeri de bir ana babanin evladi degil mi? kaldi ki benim gozumde her du$man askeri, vatanini savunmak icin canini ortaya koyan onurlu bir kahramandir, onlarin kaybi cidden icimi acitir ama sava$ boyle bir $eydir. oldureceksin ki olmeyesin.

e n’oldu $imdi? du$man öldü ya$asin, terorist öldü vah bana vahlar bana. bu zaafiyet ile ne devlet idare edilebilir ne askere komuta edilebilir.
rumuz pilis tiray egen
tekrara düşmekten hiç hoşlanmıyorum. zira geçen bir başlığa yazmıştım yine yineliyorum: 1900 lerde bile savaşların bir çoğu masa da bitti. yıl 2011. bu ülke de bir iç savaş var. adına terör mü dersiniz ne dersiniz bilmem. ama bu bir savaş. ölümlerden yana olmak insanlığınızı yitirdiğinizi göstermiyor mu? islam dininde bile töbe edenin bütün günahlarını silmek yok mu? en son çare öldürmek değil mi?

şimdi savaşmamal için adımlar atılmış olsa. insanlar ölmesin diye siyasi çalışmalar yapılmış fakat hiç bir sonuç vermemiş olsa anlarım. ama bir onlar vuruyor, bir bunlar vuruyor bunun sonu yok ki? milliyetçi duygularla iyi gaza geliyo millet. tamam belki kendi duygusal dünyalarında haklılar ama biraz daha global düşünün. iki tarafında kullanıldığı gerçeği su gibi ortada iken mesela...

yapmayın, etmeyin. başka çare kalmadı da bu yola başvurduk savsatalarına kanmayın... bu siyaset yüzünden askerler öldü. teröristler veya başkaları yüzünden değil.
biskuvit
100 le hallolacak iş değil bence. zaten askere de bir iş bırakmıyorlar ki sayın hükümetimiz. artık pkk içeride, dağda değil yanı başımızda istanbulda ankarada. e kim öldürcek bunları, ya jandarmayı bile silip atmaya çalışan bu hükümet değil mi? polis ne yapabiliyor bu pkklılara karşı?

o yüzden dağdaki 100 ölü it iyidir ama içimizdekilerin sayısı çok daha fazla.
independence
hava harekatlarinda öldürülen 100 e yakin terorist, turkiye cumhuriyeti’nin me$ru mudafaa hakki sonucunda duzenlenen hava harekatlari neticesinde öldürülmü$tür. bahsettigim me$ru mudafaa hakki uluslararasi kanunlarin her ulkeye oldugu gibi turkiye’ye de tanidigi haklardandir.

"terorizm dunyanin neresinde olursa olsun yok edilmelidir."

harekatlar ba$lamadan once diyalog cali$malari yapilmadi mi?

defalarca yapildi.

kürt açılımı zimbirtisi sebebi ile terore ve teroriste cumhuriyet tarihinin en buyuk tavizleri verilmedi mi?

verdildi. oyle ki adamlar konvoylar e$liginde sinirdan iceri girdiler, sahra mahkemeleri kuruldu ve sinirdan iceri girenler sozde yargilandi ve hemen serbest birakildi. ayni ki$iler halk kahramaniymi$casina sirtlarda ta$indi ve ulkenin pek cok yerinde "bari$ sempozyumlarinla(?)" davet edildi, oralarda konu$maci olarak bulundu. mahkemelerin bir sure sonra akillari ba$larina geldi de $ahislar icin yakalama emri cikartildi, ayni $ahislar ellerini kollarini sallaya sallaya kandil’e donduler.

olmadi mi bunlar?

oldu.

imrali’da abdullah ocalan’la devletin yetkili birimleri defalarca goru$meler yapmadi mi, ozetle devlet pkk’nin ba$i ile resmen masaya oturmadi mi?

oturdu.

bugun kandili bombalayan ucaklardan daha once ayni bolgeye "evinize donun, devletin $evkatine siginin, sizi topluma kazandiralim" yazili bro$urler atilmadi mi?

atildi.

milyon ayri kafadan "bari$, bari$, bari$" sesleri yukselmedi mi seneler boyunca?

yukseldi.

tum bu soylenenlere, tum bu uygulananlara kar$in 1,5 ayda 50 ye yakin $ehit verdi mi bu ulke?

verdi.

diyalog yollari hepten kapandi mi?

kapandi.

$imdi soruyorum.

ne bari$i, ne diyalogu, kiminle diyalog? neden son 1 haftadir uygulanan bu harekatlar sanki 1 haftadir olan olaylarin uzerine duzenlenmi$ gibi yansitilmaya cali$iliyor? nicin tum katliamlarin bile$kesinden dogan bir sonuc oldugu anla$ilmiyor bu harekatlarin?

tamam insanlar olmesin, tamam bari$ guvercinler ye$illikler falan hep guzel $eyler bunlar da, e hani? bu konuda muattabin bile yok. muattabin varsa ama muattabinin elinde roketatar varsa senin elinde gul demetleri ile beklemen kadar buyuk bir mallik olabilir mi?

yineliyorum;

100 ki$i mi etkisiz hale getirilmi$.

ben hic tatmin olmadim.

1000 ki$i etkisiz hale getirilmi$ olsa $imdi keyfimden kahvemin yaninda sigarami yakmi$ olurdum.

bak hassasiyetlerinizi de goz onunde bulundurarak öldürüldü demedim, etkisiz hale getirildi dedim.

bu arada gerek houstondan gerekse de msn uzerinden bana "fa$ist" diyen sevgili arkada$larim.

fa$ist nedir, ne degildir ogrenmek icin;

(bkz: fa$ist)

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol