teorideki aşkın pratikte çuvallaması

gibi geliyor bana
projede kusursuz görünen inşaatın, yapım aşamasında çimetosunu mühendisin çalması sonucu çökmesi gibidir.

eski bir türk filminde çingene rolündeki türkan şoray, ediz hun’a çingene olmayı öğretmektedir. şöyle bir söz sarfeder türkan sultan ;

- iyi bir çingene olmak için fal bakmalısın, fal bakarken herkese "aradığın aşkı bulacaksın üç vakitte" diyebilirsin. çünkü herkesin aradığı bir aşk vardır..

herkesin aradığı ve kafasında tasarladığı bir aşk vardır mutlaka. siz o role en yakın olanı seçersiniz, asla tam da karşılığını bulamazsınız zaten. hatta bazen o rol için, en yakın modeli değil, oyunculuğu göze çarpan bir figuranı bile seçebilirsiniz. kim bilir ; belki o figuranın oyunculuğu o kadar muhteşemdir ki, karşısında değil oyuncu, seyirci kalırsınız bazen !

birbirine müsait olmalı aşklar. senin müsait olmadığın yerde o, onun müsait olmadığı yerde sen durursan, arkadan gelen öndekine bindirir. kaskosu da yoktur aşkın. yamulduğuyla kalır. düzeltilse bile, orjinalliği bozulur, asla eskisi gibi olmaz.

olay yerinde bırakılmalı hasarlı aşklar ve yola yayan devam edilmeli bundan sonra..

nick nicki nickince
teoride aşk için gerekenlerin pratiği karşılamamasından ibaret durumdur. yoksa sevdiğimiz, bizi seven; karşılıklı fedakarlık ve özveride bulunabildiğimiz; görmek için can attığımız, gördüğümüzde canımız çıkacak sandığımız; omzunda huzur, dudağında sakinlik, gözünde sonsuzluk bulduğumuz herhangi biriyle bir yastıkta kocayabilirdik. hem mutlu olurduk, hem huzurlu.

onun yerine, bunların hepsini bulduğun insanla settle edemediğini görmek insana yalnız huzursuzluk vermez, üstüne bir de karakterini sorgulatır. insanın kendine algısını yabancılaştırır, içine kapar.

fenadır, evlerden uzak olsundur, ama malesef yakındır.
clear conscience
-ne burcusun?
-koç.
-aaaaa cidden mi,ben de aslan burcuyum.
-ayy inanmıyorum en iyi anlaştığım burç aslan benim.
-eski erkek arkadaşım da koçtu.(e ne diye ayrıldınız diye soramaz tabi)
-!?%’?
-haftaya gün alalım mı bebeğim.
independence
hayallerde canlandirilan ve hatta tum $iddeti ile ya$anan a$k kavraminin reel hayatta ele alindiginda bir boka benzememesi durumu. hayalperestlik iyi de biraz daha ciddi hayaller kurulmali.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol