bdp nin meclise gitmeme kararı

independence
hatip dicle nin milletvekilliğinin düşürülmesi’nin ardindan bugun bdp’nin destekledigi bagimsiz milletvekilleri toplandilar ve basina kapali bir toplantida dtk’nin "meclise gitmeyin" onerisini degerlendirdiler. degerlendirmenin sonucunda da meclise gitmeme karari aldilar. konu ile alakali aciklamayi $erafettin elçi $u $ekilde yapti;

ysk vetosuyla başlayan süreç askeri ve siyasi operasyonlarla sürekli devam etmiştir.

bu operasyonların son halkası hatip dicle’nin yasal haklarının yetkisi bir kurum tarafından gaspıyla tamamlanmıştır.

dün bu operasyonlardan şikayet edenler bugün bu operasyonların mimarı olmuştur.

parlamento ve iktidar bu haksızlığı giderene ve demokratik siyasetin önünü açana kadar parlamentoya gitmeyeceğiz.


hatip dicle’nin milletvekilliginin du$urulmesi ne kadar halkin iradesine yapilan bir saygisizliksa, bdp tarafindan desteklenen bagimsiz milletvekillerinin meclise gitmemeleri de ayni oranda halkin iradesine yapilan saygisizliktir.

millet, vekilleri meclise yollamak ve kendilerini temsil etmeleri adina seciyor, sagda solda protestolar yapip meclisin i$levselligini aksatmalari icin degil. vekiller durumu duzeltebilmek adina meclise gidip gorevlerine ba$lamak zorundalar. protestolarla, gorevlerine ba$lamamakla durumlar duzelmez.
clear conscience
artık anayasa bile değişse hatip dicle’nin geri dönme yolu kapanmıştır.meclise gitmeme kararı bir şey değiştirmeyecek.bile bile lades bunlarınki.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol