facebook ve twitter demokrasisi

independence
izliyorum, okuyorum, ibretle takip edip ahenkle dans ediyorum.

secimlerden once facebook ve twitter cilginlar gibi akp aleyhinde milyon ayri yazilarla, yorumlarla ve videolarla dolup dolup ta$arken, secim gunu bir bakiyorsun akp’nin oyu %50 ye dayanmi$.

akp aleyhine acilan gruplarda milyon ayri kullanici var, hepsi ayni telden "ay akp kotu, ay demokrasi gitti elden, laiklik yeniden tarti$liyor aboo" nidalari ile yerinden oynatiyorlardi ulkeyi. ee n’oldu o cogunluk? akp %50 lerde pa$am, nasil oldu bu i$, bi aciklasin birisi allaha$kina?

facebook kitlesi hic de azimsanamayacak bir kitle malum, milyonlarca insan yazip cizdi sabah ak$am, videolar payla$ti, cumhuriyet dedi demokrasi dedi laiklik dedi, hepsinden ama hepsinden ote atatürk dedi.

e dedi de ne oldu? parmaklar klavyede ba$ka sandik ba$inda ba$ka mi cali$ti? hangi kimyasalin etkisinde gidildi sandiklara, hangi akli duzlem icerisinde verildi bu oylar. her iki secmenden birisi akp li cikti, peki nerede bu insanlar?

facebook gruplarinda demokrasi yanda$i kizlara cici gozukucem diye dokturenler, sandik ba$inda ka$esini akp’ye vurdu muhtemelen. ben boyle bir sonuca vardim.
theborek
bence bu yanlış bir yorumlama zira bırakalım türkiye’yi istanbul bile bu değil. burada sadece istanbulda bilgisayar sahiplerini baz alarak oluşturulmuş bir bakış açısı bu. oysa ki istanbulda olup "deniz yüzü bile görmeden" ömürlerini geçiren bir kitle de söz konusu. türkiye’nin fahri başkenti olan bir bölgede de sadece etiler ulus nişantaşı kadıköy taksim ortaköy bebek vs. kesimleri baz alınamaz. fatih, avcılar, bahçeşehir ve niceleriyle istanbul bir bütündür. her ne kadar aynı dertten ben de muzdarip olsam bunun matematiksel açıklaması bundan daha karmaşık değildir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol