mizah dergilerine getirilen 18 yaş sınırı

independence
son zamanlarda sistematik bir $ekilde artan yasaklamalara eklenen yeni bir yasak.

bu memlekette darbe de olsa az, halk ayaklanmasi da olsa az. kimse halen devam eden kom$u ulkelerdeki halk isyanlarindan ders almiyor, birak ders almayi bu tur olaylara zemin hazirliyor. bu millet bunlara daha fazla katlanmaz bak, ben soylemi$ olayim. her gecen gun dunden daha kotu, daha yasakli, daha sansurlenmi$ bir durumda. birileri kafasini gomdugu kumdan cikartip halka insanlara kulak versin. bu gidi$at iyi bir gidi$at degil, bu hâl iyi bir hâl degil.

kan alirlar diyoruz ama dinletemiyoruz.
mariomusunsen
chuck palahniuk’un son eseri ölüm pornosu’nu, müstehcen bulduğu gerekçesiyle yargılayan küçükleri muzır neşriyattan koruma kurulu’nun yeni yasağıdır. hayır, kim bu muzır kurulu bir, ikincisi ise kime göre, neye göre ahlaksız? kaç nesil gırgırla, lombakla,l-manyak’la büyümüştür, hayata dair farklı bakış açılarını, hatta politik olaylara eleştirel bakmayı bu dergilerden öğrenmiştir. evet sanırım açıklamam, neden yasaklandığını gösteriyor.
en kötü tarafı ise "ahlakı koruma" adı altında yapılan bu yasakların, bir çok destekçi bulması. 22 ağustos internet yasağı ile birlikte, türkiye cam fanusun içinden bakacak hayata ve hala recep tayyip erdoğan çıkıp taksim trafiği bitecek! trafik yolun altından olacak! diye demeçler veriyor. asıl olaylar bunlar, asıl türkiye’nin durumu burada! fakat halkı oyalama politikaları hala devam ediyor. evet durmak yok, hedef 2023 (!)

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol