şehre uzak bir yerde oturmak

independence
kimi acilardan cok zor olsa da kimi acilardan bulunmasi cok guc bir nimettir.

oncelikle bu donemde $ehire uzak bir yerlere ta$inmi$saniz, yuksek ihtimalle luks bir sitede oturuyorsunuz demektir. bu luks ba$inizi dondurebilir.

sessizlik: eger bahsettigim gibi bir sitede oturuyorsaniz bilinki konforun yaninda en buyuk kazanciniz sessizlik olacaktir. bu sessizlik size buyuk bir huzur saglayacaktir. $ehrin merkezinde asla edinemeyeceginiz bir huzur.

trafik: bir yerden bir yere(yakinlarda bir yere) giderken trafik derdi cekmeyeceksiniz zira trafik istanbul’un merkezinde yayilmi$ bir $ekilde.

daha pek cok iyi tarafini sayabilecegimiz gibi kotu taraflari da yok degil;

gece hayati: sifir. sike sike merkeze bir yerlere gideceksiniz ki bu da zaman ve maddi anlamda taksi parasi acisindan buyuk sikinti.

diledigini diledigin saatte alabilme ihtimali: sifir. 22:00 den sonra aklindan bile gecirme pek cok $eyi. ancak sigara ve tekel maddeleri bulabilirsin, gerisi hikaye.

ula$im: cok guc. paran varsa taksi her yerde ama toplu ta$imayi kullanacagim diyorsan sikinti buyuk. araban varsa da yine bir suru eziyet seninle birlikte olacaktir.
daruga
son bir aydır alışmaya çalıştığım fakat şehrin tam göbeğinden sonra site gazının bile kurtaramayacağı kadar berbat durum. arabanın masrafının artması mı, gece çocuk şunu mu ister bunu mu diye savaş çıkacakmışçasına marketten torbaları doldurup doldurup getirmek mi yoksa çocuğu alma saatinden önce işin bitince daha önceki gibi eve uğrayıp balkonda yaptığın kahve keyfinin kafelerde eziyete dönüşmesi mi bilmiyorum ama nerden bakarsan zor. yazları güzel olur, havuz mavuz, serin çocuk bahçede bisikletini sürsün hayali, tüm olumsuzluklara karşı halen devam eden avuntumdur. ha, havalar ısınınca çocuk da sitenin havuzuna burun kıvırıp "anne ben burda girmem" derse o zaman boka saracaktır bu şehire uzak yerde oturmak tercihi.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol