türk superman ı

independence
bizim market hilmi amcanin ciragidir.

hilmi amca ciragi kadir’i depoya peynir tenekesi almaya yollami$, sene 2000 falan. kadir depoya gitmi$, peynir tenekelerinin oraya dogru egilmi$ ki parmagini sican mi ne bir $ey isirmi$ i$te. ha cirak falan dedigime bakma, cok okur namussuz ama okudugu $eyler hep cizgi roman ya da bulvar gazetesinin ekleri.

okuyor mu sonucta? okuyor.

kadir aci icinde hilmi amcanin yanina gitmi$, parmagimi siktiler benim demi$. kadir’in kafasinda aklinda fikrinde hep siki$ oldugu icin ba$ina ne gelse sikildim ben zannediyor garibim. hilmi amca eve yollami$ bu sabiyi, o gun o mesele orada kapanmi$;

ta ki kadir ertesi gun markete kirmizili mavili igrenc kombinasyonlu bir elbise ile gelene kadar.

hilmi amca sormu$ tabi "bu ne kilik amuagodugumunseni" $eklinde son derece nazik bir uslupla ama kadir ne kadar anlatirsa anlatsin hilmi amca anlamami$, anlamadikca tokatlami$ kadir’i, kadir tokati yedikce "mniskcemsenin olm, ben artik superim" demi$ durmu$. marketin yanindaki apartimanin merdivenlerinde otururken gorduk kadir’i o igrenc kiyafetle, ne lan bu hal diye sorduk. meger aklindaki $uymu$;

+ abi orumcek adami sik kili kadar orumcek isiriyor, gozluklu pic gidiyor yerine orumcek adam geliyor o duvar senin bu duvar benim zipliyor da, beni koskoca sican isirdi, ben ucmaz miyim $imdi?

dedim aminakoyim sen de kendi hayal dunyanda haklisin be kadir. ama bu anlayi$la yakla$irsak ormanda aslan kaplan tarafindan isirilan her adam hulk mu oluyor be kadirim?

+ abi sus sikerim senin de yediduvelini $imdi, zaten bi ton sopa yedim dedi, konuyu kapattik.

sonraki donemlerde kendisini bir kac kere arabalarin uzerine cikip yumrugunu sikmi$ ve kolunu yukari dogru kaldirmi$ bir $ekilde ziplarken gordum. son iki keresinde de gozlerini kisip dikkatli bir $ekilde bana bakarken yakaladim, sanirim isi sacan baki$lari ile beni yakmaya cali$iyordu pic.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol