12 haziran 2011 türkiye genel seçimleri

0 /
independence
kismetse bu iktidarin artik diskalifiye edilecegi secimler olacaktir diyecegim ama adim gibi biliyorum ki akp eskiye nazaran ya ayni gucle ya da daha guzlu bir bicimde yeniden iktidar olacak, zira turkiye’de var gibi bilinen bir muhalefet ne yazik ki yok. turkiye’de cenesi recep tayyip erdogan kadar guclu, hitabet sanati erdogan kadar geli$mi$ bir siyasi parti lideri yok. siyaset bu, her $ey konu$makla alakali ve kou$mayi en iyi yapan ki$i de tayyip erdogan. bu sene de hukumet akp tarafindan kurulacak.
independence
secim yari$lari ba$lami$ olacak ki mahalle aralarindan hayvani muzik calan ve partiler icin slogan atan arac konvoylari gecmeye ba$ladi. i$imiz var artik.
tasarimharikasi
siyasette bir gün bile çok uzun bir süre ve neler değişeceği bilinmezken; akpnin 12 haziranda gitme ihtimali çok uzak bir ihtimal görünse de, herşeyin tersine döneceği ve her iktidarda olduğu gibi, akpnin de sonunun olduğu bir gerçektir. bu seçimler bir yenilgi-galibiyet durumunu yansıtmaz. aksine akpnin kendini yolsuzluk dosyalarından kurtarmak için yargı denetimini kendilerine bağlamalarını sağlar. sonrası yerel seçimlerde yine yandaş kadrolar...
tasarimharikasi
seçimleri neden yaz ayına getirdiklerini ve bu kadar anlayışsız bir tutum içine girdiklerini çok daha iyi anlıyorum şimdi;

http://haber.sol.org.tr/soldakiler/2-milyon-universitelinin-oyu-tehlikede-haberi-39968
tasarimharikasi
akp haziran seçimleri için şiwan perwer üzerinden siyasi rant sağlamaya çalışıyor. önce ahmet kaya şimdi şiwan perver. sırada kim var yılmaz güney mi?
ucurulan yazar
anketler hala ampulu gosteriyor. bu ampul sizin elinizden ekmeğinizi aldı, evine ekmek götüremeyen kaç tane baba kendini öldürdü hatırlıyor musunuz? ya da kaç asker iftira atıldığı için kendini vurdu? kaç kişiyi fikirlerinden ötürü gözaltına aldı? polisi severiz sevmeyiz ama bölücüye polisinize tokat atma cesareti verdi. dağdan inen kalleşlere mahkeme kurdururken, odtü de doğmamış bebeği tekmeletip öldürdü. oğlu gemicik alırken, kaç tane okumuş evlat gram işcik bulamadı. sizi enflasyon düşüyor diye kandırdı ama enflasyonu nasıl ölçtüğünü, nelerin fiyatlarını baz aldığını söylemedi, nasıl olsa soba borusuna ekmekten çok ihtiyacımız var. doğuda tehdit altında kalan, devletini yanında hissetmeyen kaç vatandaşımız utana sıkıla camından, arabasından bayrağımızı indirdi de bu ampul ne oluyor demedi. sizin haklarınızı savunmazken, bilmem neredeki ölen müslamanları savundu o da yalandan, demedi mi her gece şanlı amerikan ordusunun evine sağ salim dönmesi için dua ediyorum diye. soğuktan donan, yemek bulamayıp ölen kaç türkiye cumhuriyeti bebeği için derman oldu? one minute dediği israil ile kaç tane anlaşmasını iptal etti, hangi modernizasyonu israil’in elinden aldı? söyleyecek bir sürü şey var ama nasıl olsa birileri çıkacak ne kadar büyük adam olduğundan bahsedecek, bu büyük adamın adamları zafer bayramlarımızda askerimizi bile istemiyorlar. tarımı bitirdi buğday yok dedi, hayvancılığı bitirdi, et uçtu gitti, hayvan yok dedi, 12 haziran 2011 seçimlerinde de uyuyup insanlığımızı bitirmelerine izin verme. lütfen, git oyunu istediğin partiye ver ama dokuz senedir süren, yapılmış olan hatayı tekrar yapma.
anakonda
bu seçimle birlikte bir zamanlar akp türkiye’nin bir partisi iken, bundan sonra türkiye akp’nin türkiye’si olacak.
independence
tahminlerim $u $ekildedir;

akp: yine acik ara birinci, tek ba$ina iktidar.
chp: yine ana muhalefet partisi.
mhp: baraji gecemeyecek gibi gozukuyor. in$allah yanilirim. belki de yapilanlar sebebi ile tepki oylarini toplar ki umarim oyle olur.
bdp: malum parti olarak secimlere girme cesaretleri yok. bagimsiz adaylari ile secime girecek ama gecen secimdekinden daha fazla milletvekili sokacaktir meclise. sonra da grup kurarlar, boluculuge tam gaz devam.

sonuc: secim icin harcanan paralara yazik olacak, bu kafa degi$medikce bu ulke boyle geldi boyle gidecek.
ontay
açık ara olmasa da akp yine tek başına hükümete kuracak oyu alacaktır.chp önceki seçime göre oyları artacaktır,mhp meclise giremezse,demokrasiyi tatile göndereceğimiz,özgürlüklerin daha da azaldığı sürece girileceği kesindir.tam kapitalist,fırsatların arttığı fakat,fırsatı bulamayanın daha da ezileceği,tamamen dışa bağımlı,zengin ama onursuz bir süreç...
benduruyorumsebagitti
burası türkiye ve hâlâ uzun sayılabilecek bir süre var seçime. ortaya çıkan kaset/şantaj komploları, birilerinin ekranlardan/miting meydanlarından/gazete sayfalarından salya sümük pop-ahlâkçılık yapmaları, dönüp çok pis bir şekilde kendilerini de vurabilir.

recep tayyip erdoğan, akplilerin de bu tür kasetleri olduğunu ve kendilerinin de tehdit edildiğini açıkladı. belki de bu yüzden meydanlarda "özel değil bunlar geneel geneeeaaeel!" diye kükremekten vazgeçti.

muhafazakâr(!) medya da ne kadar üç maymunu oynayabilir ki, vatandaş da rahatsız bu ucuzluktan, başka birileri de.

sonuçta bu kumpaslar mhp’li 10 kurdu yedi. orada kalırsa şükretsin birileri. buraya bir komplo teorimi yazayım, olmazsa "kıçımdan uydurdum" derim (ki öyle değil, en azından organ yanlış), gerçekleşirse de görürüz. şudur efendim: yakında akplilerin de uygunsuz görüntü ve ses kayıtları piyasaya verilecek, internete henüz filtre (yani sansür) tam olarak uygulanamadığından sokaktaki ayşe teyze, hilmi dayı da haberdar olacak bu rezaletten. kılıçdaroğlu aradan bir çalım atacak ve seçimler sonrası sıralama şu şekilde olacak: chp 1. , mhp 2. , akp 3. 2 ve 3.lük yer değiştirebilir.

ya da akp’lilerin dosyaları derin dondurucuda saklanmaya devam eder. akp 1. , mhp 2. , chp 3. olur.

herşey normal seyrinde gitse akp 1, chp 2, mhp ise 3. olacaktı.

mhp’nin barajı aşmama ihtimali, bahçeli vd çok türkiye’de devlet/toplum/siyasal hayat/rejim üzerindeki değişim ve dönüşümün bir sonraki level’a geçeceğine işaret eder. başkanlık rejimi, iki partili siyasal hayat. sağın tüm renklerini uhdesinde tutan akp ve muhalif/sol kanadın kalesi chp.

yine seçime yakın muhafazakâr/klasik sağ seçmenin, devlete sahip çıkma refleksi, bölünme endişesi tetiklenebilir ve mhp (kaset olaylarının da pozitif etkisiyle belki) birinci olur, akp 2, chp ise 3. iki ve üç numara yer değiştirebilir.

ya da tüm bunlar deli saçması olabilir.

independence
8 gun kaldi. akp’nin coook buyuk bir mucize olmazsa yine tek ba$ina iktidar olacagi gune sadece 8 gun kaldi. sonrasinda durmak yok yola devam. internet sansurleri, gazetecilerin pa$alarin iceri atilmasi, dunyanin en pahali benzininin uzerine bikmaksizin gelecek olan zamlar, kopya skandallarinin uzerine binecek olan yeni skandallar ve daha neler neler. oturun rahat koltugunuza ve izleyin. gune$ bir gun vazgececek bu topraklarin uzerine dogmaktan.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol