12 haziran 2011 türkiye genel seçimleri

benduruyorumsebagitti
burası türkiye ve hâlâ uzun sayılabilecek bir süre var seçime. ortaya çıkan kaset/şantaj komploları, birilerinin ekranlardan/miting meydanlarından/gazete sayfalarından salya sümük pop-ahlâkçılık yapmaları, dönüp çok pis bir şekilde kendilerini de vurabilir.

recep tayyip erdoğan, akplilerin de bu tür kasetleri olduğunu ve kendilerinin de tehdit edildiğini açıkladı. belki de bu yüzden meydanlarda "özel değil bunlar geneel geneeeaaeel!" diye kükremekten vazgeçti.

muhafazakâr(!) medya da ne kadar üç maymunu oynayabilir ki, vatandaş da rahatsız bu ucuzluktan, başka birileri de.

sonuçta bu kumpaslar mhp’li 10 kurdu yedi. orada kalırsa şükretsin birileri. buraya bir komplo teorimi yazayım, olmazsa "kıçımdan uydurdum" derim (ki öyle değil, en azından organ yanlış), gerçekleşirse de görürüz. şudur efendim: yakında akplilerin de uygunsuz görüntü ve ses kayıtları piyasaya verilecek, internete henüz filtre (yani sansür) tam olarak uygulanamadığından sokaktaki ayşe teyze, hilmi dayı da haberdar olacak bu rezaletten. kılıçdaroğlu aradan bir çalım atacak ve seçimler sonrası sıralama şu şekilde olacak: chp 1. , mhp 2. , akp 3. 2 ve 3.lük yer değiştirebilir.

ya da akp’lilerin dosyaları derin dondurucuda saklanmaya devam eder. akp 1. , mhp 2. , chp 3. olur.

herşey normal seyrinde gitse akp 1, chp 2, mhp ise 3. olacaktı.

mhp’nin barajı aşmama ihtimali, bahçeli vd çok türkiye’de devlet/toplum/siyasal hayat/rejim üzerindeki değişim ve dönüşümün bir sonraki level’a geçeceğine işaret eder. başkanlık rejimi, iki partili siyasal hayat. sağın tüm renklerini uhdesinde tutan akp ve muhalif/sol kanadın kalesi chp.

yine seçime yakın muhafazakâr/klasik sağ seçmenin, devlete sahip çıkma refleksi, bölünme endişesi tetiklenebilir ve mhp (kaset olaylarının da pozitif etkisiyle belki) birinci olur, akp 2, chp ise 3. iki ve üç numara yer değiştirebilir.

ya da tüm bunlar deli saçması olabilir.

bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol