öğrenci affı

independence
bu zamana kadar pek cok kere cikarilmi$ olan af..onumuzdeki 10 gun icerisinde yeniden cikartilacakmi$..affin icerigi ise $u $ekilde;
2000 ogretim yilindan gunumuze kadar universitelerden her ne $ekilde olursa olsun ili$igi kesilmi$ olan tum ogrenciler bu aftan faydalanabileceklermi$..i$te size icerik.
hafiza kaybi
cok sevgili(!)basbakanimiz tayyip’in turbanli ogrencilere yaptigi bi kiyak.direk olarak bu kiyagi yapmanin tepki cekecegini dusundugu icin tirsip olayi genellestirmistir kanimca.
independence
224 000 ogrenciyi ilgilendirecek durum..hapishanedeki ki$iler icin cikan genel af bile cankayaya takilmadiysa ogrenci affi hic takilmaz du$uncesindeyim ben..gerci takilsa bile uzerinde hicbir degi$iklik yapilmadan yeniden cankayaya yollanir..yine takilirsa yine yollanir.bu sefer kanunen cankayadan gecmek zorunda zaten..daha sonradan ise yapilabilecek tek $ey yasanin iptali icin cumhurba$kaninin anayasa mahkemesine ba$vurmasi..fakat ogrenci affi her donem icin faydali bir adim olmu$tur..hic zannetmiyorum ki cankayaya takilsin.sonucta katiller ve suclular salinmiyor toplumun icerisine..sadece okuma hakkini bir $ekilde kaybetmi$ insanlarin okullarina donmeleri ve okumaya devam edebilmeleri amaclaniyor.
independence
seha nickli arkada$imizin ongorusunu bu $ekilde daha iyi anlami$ oldum..gercekten de daha onceden bu arkada$imizin belirttigi $ekilde ogrenci affi cankaya tarafindan veto edildi..sebebi ise genel af kapsamini ta$idigi icin meclis cogunlugunun 5/3 oyunu almami$ olmasiydi.sozun ozu yasanin iceriginde bir engel yoktu lakin gerekli cogunluga ula$amami$ti..muhtemelen chp`li kimi milletvekillleri ikna edilecek ve yeniden oylama yapilarak yasa ayni $ekilde cankayaya yollanacak..bu sefer de veto edilirse bir daha yollanir ve cumhurba$kaninin veto etme yetkisi ortadan kalkar.bu durumda da cumhurba$kani son care olarak anayasa mahkemesine ba$vurarak yasanin cikmasini engelleyebilir.
sinirsahibi
gudik sikmabaslarin geri donusum kutusu sag tiklanarak restore edilmesini saglayacak olan yasa tasarisi.
ayni zamanda, sagduyu sahibi cumhurbaskanimiz ahmet necdet sezer tarafindan admin yetkileri kullanilarak bloke edilmis siyasi fasilite.
independence
cumhurbaskaninin veto etmesinin ardindan meclis genel kurulunda nitelikli cogunlukla kabul edilmi$ ve yeniden ko$ke gonderilmi$ olan yasa.bu sefer cumhurba$kaninin veto etme hakki yok.ancak anayasa mahkemesine yurutmeyi durdurma karari icin ba$vurabilir.fakat $u anda oyle gozukuyorki yuzbinlerce universite ogrencisine bir umut daha dogdu.
independence
yeniden gundemde.bu sefer cikartilacak olan af 2005 / 2008 donemini kapsayacakmi$.en gec ekim ayinda meclis gundemine gelecekmi$.

affin gundeme gelmesinin ardindan bu affin kapsadigi doneme itiraz edenler affin 1981 senesinden ba$lamasi gerektigini, zira 12 eylul doneminde de pek cok okuldan uzakla$tirma yahut atilma gibi olaylarin meydana geldigini belirtmi$ler.milli egitim bakani da bu itirazlar sonucunda "eger gerekceler hakliysa degerlendirilir" aciklamasini yapmi$.
benduruyorumsebagitti
genel kuruldan da bu haliyle geçerse yararlanabileceğim kanun. kapsamına aldığı tarihe bakılırsa, bir dahaki aftan yararlanma ihtimalim dü$üyor. acilen zengin olmalıyım

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol