facebook ta çocuk tacizcilerini kınama kampanyası

independence
birileri yeni bir kampanya ba$latmi$. 31 aralik cuma gunune kadar facebook’ta kimsenin profilinde kendi resmi kalmasin, herkes kendi en sevdigi cizgi film karakterinin resmini koysun profiline.

sebep?

cocuk tacizini kinayalim.

e be andaval. ben profilime miki mouse koydum diye cocuk tacizcileri bundan cok mu etkilendi, vay anam bizi kinadilar üveöö diye saga sola mi ko$u$turdular?

oturdugumuz yerden got buyutup monutor kar$isinda dunya meselelerine care bulmakta birebir milletiz yemin ederim. birileri facebook’ta sanal ordu toplar terore kar$i, birileri profiline gül koyar $ehitleri anmak icin, birileri kicina tipa tikar basuru ele$tirmek icin, daha neler neler.

birilerini mi kinayacaksin ve bunun i$e yaramasini mi istiyorsun?

sen ve senin gibi du$unen insanlari orgutle ama boyle facebook’ta cizgi film kahramanlari ile olacak i$ler degil bunlar. orgutle insanlari, cik istiklal caddesine, anayasal hakkini kullan oku basin bildirini, kina tum zalimlikleri eziyetleri haksizliklari vah$eti, don evine. facebook ne lan, boyle gerizekali orgutlenme mi olur?

söz uçar yazı kalır evet ama, yazi da sizin yaptiginiz durumda kaldigiyla oyle kalir i$te, bir sike yaramaz insanlari kendinize guldurmekten ote. facebook uzerinden bile olsa di$e dokunur bir $eyler mi yapmak istiyorsun, yap o zaman, yine orgutlen facebook uzerinden yetkilileri fax ya da mail bombardimanina tut. cocuk tacizi magdurlarina mektup yollayin, hediyeler yollayin. bir ki$inin yollayacagi bir demet karanfil, tum facebook database inde yer alan yazilarin topundan daha kiymetlidir o insanlar icin.

koyunuz koyun. birisi bir $ey atar ortaya, herkes pe$i sira salak salak cizgi film kahramanlarini yerle$tiriverir profiline.

not: benim profilimde de bir anime vardir ama ben hicbir zaman resim koymami$tim zaten, her zaman bir cizgi anime vardir profilimde. sonra vay efendim onca öttün de bu nedir diye sormasin kimse.
independence
yapilan eylemlere her ne kadar kar$i degilsem bile(aslinda kar$iyim ama ozgurlukler falan i$te) sonucsuz olmasi canimi sikiyor. onbinlerce hatta milyonlarca insan profil resmini degi$tirerek cizgi film kahramani oluverdiler bir anda, peki..

peki ama sonuc?

zannediyor musunuz ki herkes miki mouse ya da $irinler oldu diye o gun bir ki$i herhangi minik bir cocugu taciz etmekten vazgececek?

ya da zannediyor musunuz ki devlet yekilileri bu cizgi film kahramanlarindan cok etkilenecek de yeni bir yasa tasarisi ile meclise coreklenecek?

olan yine bu tur olaylara "samimi bir $ekilde uzulen" insanlarin duygularinin bir nevi istismarinda kalacak, zira bu kampanyayı ba$latan ki$inin samimiyetine zerre itimat etmiyorum. adim gibi biliyorum ki kendisinin aklina getirdigi bir $eyin onbinlere hatta milyonlara yayilmasindan aldigi haz kendisine yetecek. bugun taciz edilen minik bedenler, yarin sokak hayvanlari, ertesi gun sokak cocuklari ve daha ertesinde $iddet goren kadinlar.

tamam orgutlenmeler internet uzerinden yapilsin, vallahi en kolay ula$im ve en rahat ula$im ama sonuc getirsin birader sonuc. sen profil resmini tatli su baligi $ekline getirsen ne fayda? eylemler ya da orgutlenmeler sadece resim degi$tirmekle olmaz. internet uzerinden protestolari savunacaksaniz, once bu protestolarin yerine ula$masini saglamalisiniz.

herkese dediniz ki "profil resmini degi$tir", kolay bir $ey, herkes degi$tirdi, buraya kadar tamam. ama herkese dediniz mi ki "bir de $uraya mail yollayalim, sorunu bildigimizi bildirelim, cezalarin yetersizliginden bahsedelim" diye herhangi bir $ey? kimse konu ile alakali aileden sorumlu devlet bakanina mail yolladi mi, telefon acti mi, fax yagmuruna tuttu mu?

konu ile alakali hickimse toparlanip bakanla goru$mek adina, hadi bakan olmadiysa bile milletvekilleri ile goru$mek adina meclise gitti mi, kimsenin kapisini caldi mi?

eger cevap hayirsa i$te burada gercek bir eksiklik ve eksikligin bilincli olmasi durumunda da gercek bir istismar vardir. eger sizden istenen $ey sadece profil resimlerinizi degi$tirmeniz ve cizgi film kahramani olmaniz ise, konu cocuklarla alakali degil bu fikri ortaya atan $ahsin bireysel tatmin masturbasyonundan ote bir $ey degildir.

bana birisi desin ki "cizgi film kahramanlarindan vazgectik, milletvekillerine mail yollayarak duyuralim bunu, daha etkili olacaktir", hem vallahi hem billahi sozluk veritabaninda(ucanlar da dahil olmak uzere) 9000 e yakin ki$iye direk mail ile ula$ir bir de israr ederim "haydi bu i$i yapalim" diye. bir havuz dolduruyorsaniz, havuza dokulen suyun sesi cikmali ki birileri bir $eylerin doldugunu anlasin. aksi taktirde 3 gun sonra profil resimleri eski haline doner, ba$latilan "sozde" kampanya ba$ladigindan daha hizli bir $ekilde biter.
mmkurabiye
facebook denen olayın başlı başına bir zırvalık olduğunun göstergelerinden biri işte bu da.
sanki bu tek mesele mi,
ilkokul arkadaşlarımı bile buldum ayyy çok güzel şeklinde başlayan serüven böyle anlamsız hareketlerle sürüp giderken herkese iyi yolculuklar dilemeyi de borç bilirim.

ulan adam çocuk demiyor küçücük demiyor fesat şeyler kuruyor kafasında bir de bununla da yetinmeyip harekete geçiyor minicik dünyalarını kirletiyor daha çocuklar hayat ile tanışamadan kendilerini böyle çirkin bir durumla yüzleşmek zorunda buluyorlar.
adam bir kere bunu düşünmüyor ya bunu hesap edemiyor sen facebook profiline çizgi kahraman resmi koysan nolur, istersen o resmi götüne çizdir lan nolur kaç yazar.
küçücük beyinli insanlar,
sırf laf olsun diye yapılan hareketler.

haa, sen sanki çok bir bok yapıyorsun da atıp tutuyorsun da denilebilir bunların üzerine,
ne mi yapıyorum.
inanın her fırsatı değerlendiriyorum.
bunlar öyle seri katil hikayeleri gibi ancak televizyondan falan izlediğimiz filmler değil, hayatın her alanında var bu insan müsveddeleri ve yığınlarca insan var kafasını başka tarafa çevirip sonra bilgisayarının karşısına geçer geçmez bir çizgi film kahramanı da o koyuyor belki profliline.
hiçbir koşul altında şahit olduğum böyle bir olay karşısında sessiz kalmadım,
kalmayacağım da hatta dua ediyorum daha güzel fırsatlar çıksın karşıma döve döve öldüre de bilirim.
bitti.
rumuz pilis tiray egen
şahsım olarak zamanında çocuklara yapılan istismarlardan nasibini almış ve nolursa olsun yılmamış ve tüm güçlüklerle mücadele etmiş birinin fotosunu koydum. evet bir çoğumuz kendisini sevmeyebiliriz hatta şarkılarından nefrette edebiliriz (ben pek etmem) ama başarısını göz ardı edemeyiz. en büyük örneklerden biridir bu anlamda.

işte o kişinin fotosu;

http://img815.imageshack.us/i/dou0.jpg/

bu da konu ile ilgili geçmiş senelerde yaptığı bir ropörtaj;


http://tinyurl.com/39evnn4

not: hepimizin bildiği anarşist bir sözlükte bunu bir akım olarak yaymaya da çalıştım biraz oldu gibi de benimle aynı fikirde olan bir çok insan bu şekilde tepkisini gösterdi.
mortingenstrasse
benim desteklediğim bir feysbuk eylemi. birileri kendi çapında tepki göstermeye çalışınca "abi ne işe yarayacak yeaa" dersiniz. "ordan vik vik konuşuyorsun da sen işe yarar bir şey yaptın mı?" deyince de ööyle kalırsınız. böyle eylemler neden bu kadar tepki çekiyor anlamıyorum. kimse "ehehe miki maus koydum artık çocuklar taciz edilmeyecek." diye düşünmüyor ki zaten. sadece bu konuyu insanlara hatırlatmak amaçlı bir eylem.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol