dünya ve ben

sacma sapan konusma
daha önceden yazmıştım ben bunu ama sonra bir ara bişeyler oldu boşverin nedense tüm entryleri silmiştim. kimse de yazmamış yine yeniden ben yazayım o zaman. juan jose millas ’ ın ispanyolcadan saliha güler isimli ablamızın çevirdiği kitabı. kitabı yeniden okumam lazım sanırım deli rolü üstüne yakıştırılan vitamin diye bir arkadaşı olan ve dayısı ile başı dertte bir adamın kafası karışık bir adamın gerçek yaşamıdır. evet tam olarak bu.

-----------------------------spoiler----------------------------:

"çevre koşulları elverişsiz hale geldiğinde, daha iyi günler gelene dek, kalın kabuklar yaratıp onların içinde barınan kenelerden bahsedilirdi o zamanlar.

bir gün vitamin’e "bir kene" diye açıklamaya koyuldum, "üstüne atlayacağı bir köpek altından geçsin diye bir ağacın dalında elli yıl bekleyebilir"

bu bana inanılmaz bir sabır idmanı gibi gelmişti. peki ya atlamakla bir hata yaparsa ve köpeğin üstüne konacak yerde yere düşerse? bunu kendime sormadımsa da o kene bana yıllar yılı eşlik etti"


-----------------------------spoiler---------------------------
sacma sapan konusma
-----------------------------spoiler----------------------------:

"cehennem, hemen şu köşeciği dönünceydi oraya ufak bir yürüyüşle gitmek mümkündü bazen hepi topu bir taşın üstüne basmak bile cehenneme düşmek için kafiydi."

" ikisinden biri hayatını hatalı bir boyutta sürdürüyordur"

" gecenin bir yarısı zilin çaldığı defalarca yinelenen düş niye? niye uyanmaktan ve zilin kafamın içinde mi dışında mı çaldığını ayırt etmekten acizim? yoksa henüz gelmemiş birini mi beklemekteyim?"


-----------------------------spoiler----------------------------

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol