bdp nin eğitimi boykot etmesi

independence
kirlilik olur, yo$la$mi$lik olur, ne bileyim o olur bu olur da bu kadari da olmaz, olmazdi. bdp muhtemelen dunyanin hicbir yerinde e$ine benzerine denk gelinemeyecek bir kirliligin icerisinde yer almayi hur iradesi ile tercih etti ve hatta siyasetin bu kirliligini okullara ta$idi.

bdp’nin yaptigi cagriya gore diyarbakir’da ilk/ orta / lisa ve yuksekokul kapsamindaki tum ogrenciler 1 hafta sure ile okula gitmeyecek ve diline sahip çık kampanyasi cercevesinde ogrencilerin velileri de milli egitim bakanligina bu bir haftalik surec boyunca ana dilde egitim serbestle$sin temali dilekceler verecekler.

okullar pazartesi gunu acildi ancak bdp’nin bu kirli tezgahina diyarbakir’dan yogun bir katilim gercekle$medi.

konunun detayi $u $ekilde;

http://www.gazetevatan.com/haber/bdp-okul-boykotuna-gidiyor/326288/9/siyaset
isyankarmuhabir
bir benzeri uzun yıllar önce ingilterede denenmiş. ancak deneyenler öğrencilermiş, protesto ettikleri ise eğitim sistemiymiş ancak başarıya ulaşamamış bir eylem olarak o da tarihteki yerini almış.
mesudiye
yine kör bir bdp düşmanlığı ile açılmış bir başlık.

bdp’nin boykotu eğitime değil, kendi dilinde eğitim alamamaya, başka bir dilde eğitimi dayatmaya, kişinin kendisine yabancılaşmasına neden olacak eğitimedir.

karşı çıkanlar bdp cahilliği dayatıyor diyor, ama şu bilinmelidir ki alınan eğitimden en iyi faydalanma yolu da kendi dilinde eğitimdir.

peşin edit: fethullah bey de son açıklamalarında anadilde eğitime yeşil ışık yaktı sayılır. bence kısa süre sonra hükümet olumlu adımlar atabilir. şimdiden hazırlanmalı hazımsızlar.
independence
anadilde egitim ve benzeri konularin yerinin meclis oldugunu bilmesine ragmen sirf toplumu tetiklemek adina yapilan bir eylemdi bu.

anadilde egitim mi isteniyor?

isteniyor.

e sen milletvekili degil misin karde$im, mecliste yapsana sava$ini, mecliste versene onergeni. ne oldu tam olarak egitimi boykot etmenle, eline ne gecti?

mecliste hak savunuculugu yapmak yerine gencecik cocuklari orgutleyip polise askere ta$ attiran bir zihniyetten daha cagda$ bir yontemi beklemek esasen cok anlamsiz.
mesudiye
sanki sene boyunca okula gitmeyin denmiş çocuklara. okulun ilk haftası kansız, şiddetsiz bir eylemle sesinizi duyurun denmiş, insanlar da duyurmuş.

ha sanki o ilk hafta eğitimin can alıcı haftasıydı. ilk hafta adı üstünde ders olmaz, düzen kurulmaya çalışılır. işte bu düzensizlikte halk sesini duyurmuş vekilleriyle beraber. almanya da türklere anadilde eğitim isteyenler ise yine çemkirmiş bu fikre.
independence
anla$ilamayan, hatta esasen anla$ilan ancak uzerine uzerine polemik yapilmak istenen konu $u aslinda.

bir vekil, vekili oldugu bir ulkenin herhangi bir bolgesinde, suresi ne olursa olsun "okula gitmeyin" diyemez, dememeli. vatanda$ zaten vekaletini vekiline vermi$, git mecliste bizim adimiza konu$ bizim taleplerimizi ilet demi$. vekil vekaletini aldigi halka donup "meclisi falan bo$ver sen $imdi, cocugunu aha $u kadar zaman okula gonderme" diyemez, boyle bir luksu yok. sorunlar sokaklarda okullarda boykotlarla hicbir zaman cozulmedi bu ulkede, zaten ulkenin yapisi da buna musait degil.

gideceksin pa$a pa$a vekaletini aldigin halki temsil etmek icin temsil makamina, kursu dokunulmazligindan da faydalanarak(tipki bugune kadar milyok kere yaptigin gibi) acacaksin agzini, konu$acaksin ne istersen. anadilde egitim mi istiyorsun? amenna. meclis orda kursu orda, alabildigine anlat derdini, alabildigine yukselt sesini. cozum merkezi meclistir yineliyorum, sokaklar degil.

gerci cozum merkezine gitmeyi bile protesto eden, vekaletini aldigi halkin talebini zerre sallamayip meclise aylar sonra ancak giden bir partiden bahsediyoruz, daha ne olsun ki.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol