11 eylül 2010 türkiye sırbistan basketbol maçı

independence
2010 dünya basketbol $ampiyonası kapsaminda oynayacagimiz yarifinal maci. bu maci da aldik mi en kotu ihtimalle dunya kupasinda 2. ligimiz garanti olacak. mac saat 21:30 de ntv’den naklen yayinlanacak. cok heyecanli bir mac olacak cok.
independence
ilk izlenimlerimi aktarayim.

sirbistan cok hizli ve cok guzel oynuyor ama bizimkiler de bugun cok formdalar. savunmayi biraz guclendirmeliler, adamlar potaya yakinla$tilar mi kacirmiyorlar.
independence
ilk mola bizim tarafimizdan alindi. once de soyledim, adamlar cok hizli ve cok sakin. 6 fark attilar $imdiden zira cok sogukkanlilar. bizimkiler biraz panikte sanki, heyecanli oynuyorlar bu sefer de top kaciriyorlar. daha mac ba$layali kac dakika oldu ama 3 top kacirdilar. daha sakin olmak lazim, yari final maci bu boru degil.
independence
ilk ceyrek sirbistan’in 17-20 lik galibiyeti ile sona erdi. moral bozmak icin henuz cok erken olsa bile adamlar cok iyi, bu tarti$ilmaz.
independence
ilk yari 35-42 sirbistan’in galibiyeti ile sona erdi.

oncelikle genel bir tespit vardir turk milli takimlari ile alakali yanli$im yoksa, hep ikinci yarida acilirlar. basket takimimizda 2 onceki macta bize bu terleri ya$atmi$ti ama 4. ceyrekde nasil bir $ahlandilarsa maci almi$lardi bir farkla(yaniliyor olabilirim skor hakkinda, bakmaya u$endim $imdi). dolayisi ile ben umitliyim, hatta cok umitliyim bu maca dair.

adamlar tazi gibi ko$uyorlar ve ceza sahasinda top kaybetmeleri cok kolay olmuyor evet ama bizimkiler de canlarini di$lerine takmi$lar can havli ile oynuyorlar. uzerilerinde buyuk stress var, farkindayim bunun ama biraz daha sogukkanli oynanabilse $u mac, $u anda skor cok daha degi$ik olurdu, neyseki fark kapatilmayacak gibi degil.

yineliyorum, ben bu macin ikinci yarisindan cok umutluyum cok.
independence
yine mola.

millilerimiz 2. yarida insanustu bir caba sarfediyorlar, oyle ki bir ara durum 46-46 olmu$tu ama bir ucluk bir de asistle durumu 46-51 yapiverdiler. adamlarin sadece 3 luklerden aldiklari sayi 24.

adamlar bu oyunu iyi oynuyorlar.
independence
ve ucuncu ceyrek de bitti, son ceyrege sirbistan 3 sayi onde ba$layacak.

63-66

bak gor, son ceyrek bizimkilerin co$acagi ceyrek olacak. maci alicaz ama cok zorlanicaz bu besbelli ama alicaz bu maci. bu entry bir $ekilde elimde patlasa bile silmeyecegim, alicaz cunku biz bu maci.
independence
yemin ederim kalp krizine sebep olacak kadar manyak bir mac oluyor.

1 farkla ondeyiz ve 3 dakika kaldi. serbest ati$ yapicaz $u dakika. kerem tunceli’nin son 3 lugu macin her $eyini degi$tirdi.

bu mac bizim bu mac.
independence
kerem tunceri’nin son 4 saniyede attigi basket ile 0,5 saniye kala 1 farkla ondeyiz. mola aldilar ve 0,5 saniye kaldi. top havadayken bile mac bitecek sonucta. cok cok cok muhte$em bir mac oldu, cok cok guzel oynadik, oynadilar. hakkimizla aldik ama sirbistan da muhte$em oynadi, ozellikle 3 lukleri kok sokturdu bize.

ve aldik maci, kazandik tamamen hakkimizla.

gerci 0,5 saniye var ama du bakalim.

edit: finaldeyiz lan finaldeyiz!

edit2: sonucu unutmu$um heyecandan.

83-82

stad cildirdi, stad agliyor.
independence
of sakinledim biraz, sakinle$erek yazayim.

daha once o heyecan aninda bile demi$tim, son ceyreklerin ulkesiyiz, son ceyreklerin takimiyiz, hem futbolda hem basketbolda.

tek ba$ima odamda alki$ tutmaktan $i$en ellerimle yaziyorum bunlari. ilk 3 ceyrekte de cok guzel oynadik allah var $imdi, $ampiyonanin en guzel performansini sergilediler millilerimiz ama son ceyrekte artik onlerinde kimse duramaz oldu. 4 saniyeyle mac mi alinir lan?

aliniyor i$te.

sirbistan muhte$em oynadi gercekten, %70 oraninda 3 luk sayi attilar. hele $imdi ismini net hatirlamadigim "k" harfi ile ba$layan bir lavuk var ki onunde durmak neredeyse imkansiz gibi bir $ey, zira adam potaya yakla$miyor, pas geldiginde elinde bekletmiyor, atiyor 3 sayiliklari takir takir ve 3 sayiliklarin da hicbir itirazi olmaksizin giriyorlar potaya, boyle bir anla$malari var sanki topla sayilarla. harika oynadilar ama kar$ilarinda daha harika oynayan birileri vardi;

(bkz: 12 dev adam)

firtina gibi bir macti, son 0,5 saniyesi bile kalpten goturebilecek olcudeydi. alnimizin hakki ile, hic tereddutsuz tamamen ba$arimiz ile aldik maci cok $ukur.

darisi yarina.
rumuz pilis tiray egen
heycanlı geçiceği belliydi ama nedense ben hep yeneriz diye düşünüyodum. zor da olsa kazandık. sırf bu heyecanı tadında yaşamak adına semtime gidip mahallemin kahvesinde sevgili halkımla izledim maçı. oley be.
ozee
şampiyonun en güzel maçlarından biriydi.sürekli kopmayan kafa kafaya giden bir dünya kupası yarı final maçı.orada o duyguları bize yaşattılar ya varsın kupasız,madalyasız olsunlar. mekanda izlerken herkesin aynı şeyde kaygılanıp,aynı şeyde umutlanması, tek yürek olunması.saniyeler içerisinde kutuplaşan duygu yoğunlukları.tam olarak nerede giyeceğimi kestiremesem de bir anlık duygusallığımla, kız arkadaşımın yanında kerem tunçeri’nin son periyottaki hayat kurtarıcılıklarıyla aşırı dolmuşlukla ’lan senin formanı almayan şerefsizdir’ haykırışımın mali bütçemde yarattığı olumsuzluklar...
isyankarmuhabir
maç sonrası cadde tıklım tıklım dolmuştu, nereden nasıl türediklerini anlayamadığım bando türü küçük orkestralar bile vardı, gece gece karnaval yeri gibiydi. ellerde alkol dillerde uh ah dev ama marşı gelen geçen gülüyordu birbirine.
orqn
iki takımın da canını çıkaran maç olmuştur. bu maçtan bir gün sonra 12 dev adam amerika karşısında hiç bir varlık gösteremezken, sırbistan da üçüncülük maçında litvanya karşısında aynı duruma düşmüştü. iki takım da son nefeslerini bu maçta verdi ve bitirdi turnuvayı.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol