yalnız yaşamanın avantajları

daruga
evi paylaşan başka kimse olmamasının kişiye sağladığı katkılardır. gecenin bir yarısı evde gündüz hayatı yaşamak, istenildiği zaman yemek yemek veya yememek, yapmak veya yapmamak, eve istenilen saat ve sayıda misafir getirmek bunlar arasında sayılabilir.
insl
koca bir yaşam alanının tek bir kralı vardır. istediğin kadar bulaşık biriktirme özgürlüğü de yanlız yaşamanın avantajları arasındadır.
independence
gecenin bir vakti kimseyi rahatsiz etme derdin olmaksizin yemek yapabilirsin, du$ alabilirsin, yuksek sesle film izleyebilirsin, kafana gore kapiyi carpip di$ari cikabilirsin. ozetle say say bitmez bu avantajlar ama bir de $oyle bir $ey var;

kafani cekip diledigin saatte di$ari cikabilirsin ama nereye gittigini, kacta gelecegini du$unen, di$arida ba$ina bir $ey gelip gelmeyecegi hakkinda endi$elenen kimse olmaz.

evet gecenin bir vakti kimseyi rahatsiz etme derdin olmaksizin yemek yapabilirsin ama yaptigin yemegi de yalniz ve sessiz yemek zorundasindir.

yuksek sesle film izlieyebilirsin evet ama yaninda filmi tarti$abilecegin kimse olmadiktan sonra pencereleri acip filmi herkese dinletebilme ozgurlugun olsa kac yazar ki?

evet, diledigin saatte du$ yapabilirsin ama du$ sonrasinda havlularin nerede oldugunu soracagin kimse yoksa, sirtini kurulayacak kimsenin olmadigi bir ortamda gunun 24 saati du$ alsan nedir?

boktandir yalniz ya$amak olm, yemi$im avantajini.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol