bülent ersoy un bülent isminin içini boşaltması

epikuros
son 30-40 yılımıza damga vuran 2 büyük transeksüel sanatçıya sahip bir toplumuz. zeki müren ve bülent ersoy. zeki müren, yeni cinsiyetinde de eski cinsiyetindeki beyefendiliğinden ve ağırbaşlılığından pek ödün vermediğinden, ismi de kendi de hiç bir zaman iğreti durmadı insanların zihninde.

aynı durum bülent ersoy için geçerlidir diyemeyeceğim. bir değişmiş pir değişmiştir. eski beyefendi kişiliği, ikinci cinsiyetinde yerini kaprisli, kibirli, ucube bir cadaloza bırakmıştır. ve "dönme" sıfatı zeki müren’den daha çok bülent’e yapışıp kalmıştır. yine de tüm bunlar müziğinin önüne geçmemiş olsa da insanların kafasında tamamen farklı bir tip oluşturdu, ne kadın ne de adam. bülent ersoy işte.

bu imaj bülent isminden de soğuttu insanları, çocuğuna bülent ismini vermeyi düşünen birisi iki kere düşünmeye başladı artık. eskiden oldukça yaygın olan bülent isminden, bugün hafızamı çok zorlasamda 30 yaş altında tanıdığım sadece 1 kişi var.

(bkz: kuşum aydın ve aydın ismi)
independence
tamamen yanli$ bir du$uncedir.

oncelikle bulent ersoy kim? nicin insanlar hangi tarafta yer aldigi belli olmayan bir insan icin bulent isminden kil kapsinlar? bulent ersoy isimli godzilla kilikli varliktan cok daha once akila gelmesi gerekenler bir bülent ecevit, bir bülent ulusu, ne bileyim bir bülent ortaçgil varken, ba$ligi kapsayan bulent ersoy isimli $ahsa kimse ne ragbet gosterir ne de ismi sebebi ile bulent isimli bireylere kil kapar.

misal benim de ismim bulent ama bugune kadar kimse bana "ahaha bulent ersoy naber lan?" $eklinde akillara zarar bir espri yapmadi. ergen caglarimda birisi boyle bir $aka denemesine giri$mi$ti, her sene hastahanede ziyaretine giderim kendisinin ellerimde ciceklerle.

(ara: bülent)
alorarola
halbuki bülent ersoy hanımefendi, eşcinsel bayraktarı olmadığını üstüne basa basa ikrar etse de "bazı" cinsiyet kompleksi insanların genelleme yaparak homofobiye çıkartmak istedikleri politikalarını nasıl ortaya çıkarabilirim düşüncesiyle bülent ersoy’u kullanarak ve onun cinsiyetinede saldırmak adına kullanılmış ceviz kabuğunu doldurmayacak eften püften bir osuruklu göt entrysi. zeki müren’i de olaya katarak kıyaslaması bu düşüncenin tamamiyle ne mantıkta olduğunun da göstergesidir.

(bkz: bülent ersoy çok yaşasın)
(bkz: yaşasın bülent ersoy)
(bkz: dünyaya bir daha gelirsem tekrar transseksüel olurum)
orqn
elton john’ un elton isminin içini boşaltmasıyla benzer durumdur. dikkat ettim 30 yaş altındaki hiç bir tanıdığımın ismi elton değil. varmış demekki gerçekten böyle bir şey.
anemon
fikret,ismet,ersin gibi bülent isminin de sadece erkek çocuklarına değil, kız çocuklarına da verilebileceğini göstermiştir. örneğin; bülent abla

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol