25 temmuz 2010 inegöl provakasyonu

independence
dun gece saatlerinde meydana gelen provakasyon.

dogulu bir kamyon $oforunun yolunu kesen inegollu gencler "bir daha buradan gecme" diyorlar $ofore ve $ofor olay mahallinden ayriliyor. bir kac saat sonra ayni $ofor bu sefer yanindaki arkada$lari ile birlikte yolunu kesen genclerin takildiklari kahvehaneye gidiyor ve yanindaki arkada$lari ile birlikte gencleri yaraliyor.

olaylar buraya kadar her zaman ya$anan geleneksel pislik cikartma durumlari. asil olaylar bundan sonra ba$liyor.

binlerce inegollu bir araya toplanarak polis tarafindan gozaltina alinan $ofor ve arkada$larinin bulundugu karakolun onune giderek gosteri yapmaya ba$liyor ancak hicbir $ey bunla sinirli kalmiyor. hastaneye kaldirilan genclerden 2 tanesinin hayatini kaybettigi soylentisi yayiliyor toplanan insanlar arasinda ve her $ey o anda cigrindan cikiyor.

polis arabalari devriliyor, savcinin zirhli araci ate$e veriliyor ve daha bir suru arbede. polis havaya ate$ aciyor ama nafile, olaylar durumluyor. olaylarin sonunda 29 u polis olmak uzere 32 ki$i yaralaniyor. $u dakikalarda olaylar durulmu$ durumda.

ankara, referandum arifesinde boyle bir olayin meydana gelmesini provakasyon olarak nitelendiriyor, bana da ba$ligi o $ekilde acmak kaliyor.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol