25 temmuz 2010 inegöl provakasyonu

independence
dun gece saatlerinde meydana gelen provakasyon.

dogulu bir kamyon $oforunun yolunu kesen inegollu gencler "bir daha buradan gecme" diyorlar $ofore ve $ofor olay mahallinden ayriliyor. bir kac saat sonra ayni $ofor bu sefer yanindaki arkada$lari ile birlikte yolunu kesen genclerin takildiklari kahvehaneye gidiyor ve yanindaki arkada$lari ile birlikte gencleri yaraliyor.

olaylar buraya kadar her zaman ya$anan geleneksel pislik cikartma durumlari. asil olaylar bundan sonra ba$liyor.

binlerce inegollu bir araya toplanarak polis tarafindan gozaltina alinan $ofor ve arkada$larinin bulundugu karakolun onune giderek gosteri yapmaya ba$liyor ancak hicbir $ey bunla sinirli kalmiyor. hastaneye kaldirilan genclerden 2 tanesinin hayatini kaybettigi soylentisi yayiliyor toplanan insanlar arasinda ve her $ey o anda cigrindan cikiyor.

polis arabalari devriliyor, savcinin zirhli araci ate$e veriliyor ve daha bir suru arbede. polis havaya ate$ aciyor ama nafile, olaylar durumluyor. olaylarin sonunda 29 u polis olmak uzere 32 ki$i yaralaniyor. $u dakikalarda olaylar durulmu$ durumda.

ankara, referandum arifesinde boyle bir olayin meydana gelmesini provakasyon olarak nitelendiriyor, bana da ba$ligi o $ekilde acmak kaliyor.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol