cengiz aydoğdu

benduruyorumsebagitti
kırklareli valisi.

abant platformu’nun ’’vesayet ve sistem tartı$maları’’ ba$lıklı toplantısında yaptığı konu$mada: "demokrat parti’nin 1950’de iktidara geldiğinde chp’yi kapatıp, ismet inönü’yü de tarihteki huzurlu yere göndermemi$ olması en büyük talihsizliktir” demi$!

ayrıca bir ingiliz’in 1600’lerde yazılmı$ metinleri rahatlıkla okuyabildiğini söyleyip eklemi$: "türkiye 1920’li yıllarda hafızasını kaybetti."

elazığ valisi ("one minutediyen bir ba$bakan istiyorum" demi$ti)ile "kim daha önce yağcılar istasyonuna varacak" yarı$ına girdiği anla$ılan sayın valinin ilk açıklamasına cevabı kemal kılıçdaroğlu verdi.

1600’lerde yazılan bir metni bir ingiliz’in rahatlıkla anlayabildiği hikayesine ise istanbul bilgi üniversitesi’ndeki hocamız rana tekcan’ın akılda kalan sözleriyle cevap verelim: "bir ingiliz de, bizim gibi shakespeare vs eski metinleri rahatlıkla okuyamıyor. onlarda da, bizdeki eski yazı gibi bir "eski ingilizce" var.

vayy bee! heyttt bee! analar ne aslanlar doğuruyormu$! kırkalareli’de hiç i$siz, hiç aç, hiç muhtaç yoktur kesin! kimsenin okul, sağlık... hiçbir sorunu yoktur kesin!! olsa da vali beyin sorunu olmadığı açık!



benduruyorumsebagitti
"sıvayalım" diye dü$ünmü$ vali bey. tepki çeken abant’taki konu$masının her zamanki gibi yanlı$ anla$ıldığını söylemi$. bir tanesi de erkek gibi, adam gibi "yaptım arkada$" deyip dimdik duramaz mı ya söylediğinin arkasında.sanki basın, millet herkes gerizekalı, anlama özürlü. nedir yani bu kadar kıvırma? ha, "siyasete mi girecek" bak ondan olabilir, pratik yapıyordur.

düzeltme açıklaması $öyleymi$:

"açıklamalar, bugünkü değil hatta 1950 dönemiyle ilgili bile değildi. bugünkü konumla kesinlikle ilgisi olmayan, kesinlikle bugünkü chp’yi kastetmediğim bir açıklamaydı. chp, siyasi hayatımızın vazgeçilmez bir partisidir."

bolu’da abant platformu toplantısında “dp’nin chp’yi kapatmaması, inönü’yü huzurlu bir yere göndermemesi talihsizliktir” dediği için hakkında içişleri bakanlığı’nca inceleme başlatılan kırklareli valisi cengiz aydoğdu, sözlerinin tarihsel bir değerlendirme olduğunu söyledi. chp lideri kemal kılıçdaroğlu’nun tepkisini haklı bulan aydoğdu, “benim chp ile ilgili söz söyleme yetkim değil, niyetim de olamaz” dedi. vali aydoğdu şöyle konu$tu: “benim sözlerim tarihsel bir değerlendirmeydi. chp’ye söz söyleme yetkim yok. ben o konuda konu$tum. valiler siyasetle me$gul olmaz. valiler i$ini yapar, kanunda verilen görevleri yapar. benim sözlerim o manada tarihsel bir değerlendirmeydi. sayın genel başkanın, ‘valilerin siyasi partilerle ilgili söz söylememesi’ konusundaki sözlerine gönülden katılıyorum. sayın genel başkanın oradaki tepkisi haklı ama, basın benim değerlendirmemi bir tarihsel gündemden ziyade, güncel siyaseti konuşmuş gibi verdi. benim chp ile ilgili söz söyleme yetkim değil, niyetim de olamaz.”


‘valiler siyasetle uğraşmaz’

içişleri bakanlığı’nın chp ile ilgili sözleri üzerine inceleme başlattığına sevindiğini de kaydeden vali cengiz aydoğdu, valilerin ‘hükümetin’ ve ‘devletin’ diye ayrılmasını doğru bulmadığını kaydetti. bakanlığın incelemesi sonucu gerçeklerin açığa çıkacağını belirten vali aydoğdu sözlerini $öyle sürdürdü: “benim buradaki tutum ve davranı$ımı sizler biliyorsunuz. devletin bize verdiği görevler çerçevesinde tarafsız bir $ekilde sürdürmeye çalı$ıyoruz. bu konuda bir tereddüt olmadığını düşünüyorum. kesinlikle günlük bir siyasetle ilgili söz söyleme niyetimiz olamaz. esasen bizim i$imiz de değil. ben o anlamda söylemedim. ‘kemal kılıçdaroğlu’nun sözlerine hak veriyorum’ sözünü $öyle anlayın: valilerin siyasetle ve görevle ilgili sözleri konusunda hak veriyorum. kanun da böyle der. biz de böyle dü$ünüyoruz. basının o sözleri tarihsel bağlamdan koparıp, bugün için söylemi$ gibi değerlendirilmesi bir tepkiye neden oldu. elbette genel başkan haklı, valiler siyasetle uğraşamaz. elbette hükümetin programını uyguluyorum. burada valileri hükümetin ve devletin temsilcisi sayar. hükümet devlet ayrımını da doğru bulmuyorum.”(vatan)

nasıl? iyi milletvekili ya da sıvacı olur mu?

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol