cengiz aydoğdu

benduruyorumsebagitti
kırklareli valisi.

abant platformu’nun ’’vesayet ve sistem tartı$maları’’ ba$lıklı toplantısında yaptığı konu$mada: "demokrat parti’nin 1950’de iktidara geldiğinde chp’yi kapatıp, ismet inönü’yü de tarihteki huzurlu yere göndermemi$ olması en büyük talihsizliktir” demi$!

ayrıca bir ingiliz’in 1600’lerde yazılmı$ metinleri rahatlıkla okuyabildiğini söyleyip eklemi$: "türkiye 1920’li yıllarda hafızasını kaybetti."

elazığ valisi ("one minutediyen bir ba$bakan istiyorum" demi$ti)ile "kim daha önce yağcılar istasyonuna varacak" yarı$ına girdiği anla$ılan sayın valinin ilk açıklamasına cevabı kemal kılıçdaroğlu verdi.

1600’lerde yazılan bir metni bir ingiliz’in rahatlıkla anlayabildiği hikayesine ise istanbul bilgi üniversitesi’ndeki hocamız rana tekcan’ın akılda kalan sözleriyle cevap verelim: "bir ingiliz de, bizim gibi shakespeare vs eski metinleri rahatlıkla okuyamıyor. onlarda da, bizdeki eski yazı gibi bir "eski ingilizce" var.

vayy bee! heyttt bee! analar ne aslanlar doğuruyormu$! kırkalareli’de hiç i$siz, hiç aç, hiç muhtaç yoktur kesin! kimsenin okul, sağlık... hiçbir sorunu yoktur kesin!! olsa da vali beyin sorunu olmadığı açık!



bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol