starbucks da bardaklara isim yazmak

angelus
kahve siparisi verilmesinden hemen sonra personelin ismini ogrenip siparisiniz hazir oldugu vakit sizi cagirip kahvenizi almanizi saglamaya yonelik ve akabinde markanin musteri ile ne kadar ilgili oldugu mesaji veren uygulamadir.
queen
bir turlu adimi dogru yazamadiklari, benimde bir iki denemeden sonra kabullenip uygun gordukleri ismi bekledigim dusunceli uygulama.
imgoindeeperunderground
ilk kez gidip de "isminiz ne" sorusuyla karsilasinca pek cok insanY aptallastiran bir olaydir. garsonlarin hafizasini kullanmasina duyulan geregi azaltmasi acisindan iyi bir girisimdir. bence en kotu tarafi onca insanin icinde sizin isminizin bagirilmasi ve bu sayede etraftaki herkesin adinizi ogrenmesidir. bu bir paranoyaklik gostergesi degil sadece belki de gereksiz bir duyarliliktir.
laluska
bir reklam stratejisi gibi birşeydir. bardağın üzerinde bulunan starbucks logosu ile yazılan kendi isminiz arasında görsel bağ kurmak ve zihinde yer etmesini sağlamaktır.
steroid
arada kıllık yapılan uygulama.
her seferinde benden önceki 10 kişinin adını yazıp benim adımı sormamalarına, yazsalar bile yanlış yazmalarına gıcık oluyorum. böyle artislik gibi değil ama bağırıp çağırmak istiyorum, ortam müsait değil işte.
aello
mekanın amerikan olmasına rağmen amerikada yapılmayan şey. hiçbir sturbucksda ad bardağın üstüne yazılmaz, sonra elemanlardan biri sizi adınızla çağırmaz. direkt neyin siparişini verdiyseniz onun anını bağırırlar, siz de paşa paşa gidip alırsınız.

türkiyede durum farklı. ad sorarlar, anlamazlar, bambaşka bir şey yazarlar, siz de kahvenin sizin olduğunu anlamazsınız uzun bir müddet, sonra jeton düşer. bu gibi durumlarda insanın adını janis joplin, tina turner falan olarak veresi geliyor ki şıppadanak yazıversin oradaki çalışan amca. hem çağrılınca etraftaki insanlar bir dönüp bakıyor "neeaa???" edalarında, komik oluyorlar.
nevermore
barselona 'da da uygulanan bir durumdur. adımı orada doğru yazıp, burada kadıköy'deki dükkanda yanlış yazmaları da şaşırtıcı.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol