domatesli yumurta

delirtmeyinlanbeni
keyifli bir kahvaltı seçeneği.

malzemeler:

8 yumurta
3 baş soğan
3 tane kırmızı domates
1 çorba kaşığı margarin
1 çay kaşığı kekik
tuz

yapılışı:

bir sahana ayıklanmış, yıkanmış, halka halka doğranmış soğanları ve yağı koyun. orta sıcaklıktaki ateşte çevire çevire rengi pembeleşinceye kadar karıştırın üzerini düzeltip domateslerin kabuğunu soyarak halka halka doğrayın. tuz ekip kapağını kapayın. 5 dakika sonra kapağı açıp bakın. domatesler az su bırakmışsa biraz su ilave edin. soğan ve domatesler iyice pişince yumurtalar içine yuvalar açın. yumurtaları kırın. üzerine kekiği gezdirin. kuru ve katı olmamasına dikkat edin. bütün hüner suyundadır. servis yapın.
delirtmeyinlanbeni
bir de afrodizyak etkili olanı var. daha sosyete olanlar yaparlar bunu. (abazanların ulaşamayacağı yerlerde muhafaza ediniz)

malzemeleri:

* 8 adet haşlanmış yumurta
* 2 çorba kaşığı margarin
* 2 çorba kaşığı salça
* 1 çorba kaşığı mayonez
* 1 adet taze soğan
* 1 adet limon
* 1 çay kaşığı havyar
* tuz

tarifi:

haşlanmış yumurtaları ortadan ikiye kesin. sarılarını çıkararak margarinle birlikte bir tabağın içinde iyice ezin. bu ezdiğiniz malzemeye domates salçasını ve mayonez ve havyarı da ilave edin. içi boşalmış olan yumurta aklarının içine bu karışımı koyun. üzerine biraz limon sıkın. yumurtaları taze soğan sapları ile süsleyerek yeşil salata yapraklarının üzerine yerleştirin ve servis yapın.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol