10 mayıs 2010 deniz baykal ın istifası

esrakesh
bugun gerçekleşmiş ve tüm kamuoyunu şaşırtmış eylem.

"bu bir kaset olayı değildir, bir komplodur. komplo, hukuk dışı, ahlak dışı bir tertip demektir. bir komplo yaparken bazen haneye tecavüz edersiniz. duvarlara, eşyalara gizli kameralar yerleştirirsiniz. gizli çekimlerle insanların en korunaksız görüntülerini alırsınız, kesersiniz, biçersiniz, aktarırsınız, montaj yaparsınız çarpıtırsınız. böyle yaparken de dünyanın her yerinde bütün dinlerin, bütün rejimlerin, bütün ahlak anlayışlarının güvencesi altında olan insanoğlunun mahremiyetine tecavüz edersiniz. ağır haya ve utanç bunu yapanlar için anlamını kaybeder. insanların şerefleri onların umurlarında değildir. önümüzdeki komployu gerçekleştirenler, bunu sapık oldukları için ya da ticari kazanç sağlamak için veya şantaj yapmak için düzenlememişler, siyaset yapmak için düzenlemişlerdir. ahlaklarına, vicdanlarına uygun bir siyaset." diyerek gitmiştir baykal.
independence
uyuyordum, $imdi kalktim ve ilk olarak sozlukten ogrendim, esrakesh’de olmasa kimsenin ilgisini cekmemi$ boylesine bir istifa, nasil tepkisiz bir kitle olmu$sak artik.

cok ama cok yazik oldu her $eyden once.

baykal uzun zamandir istifa etmeliydi ama bu sebepten degil. boyle bir sebepten istifa edince, bu komployu hazirlayanlarin ellerini guclendirirsiniz, ekmeklerine yag surersiniz, ba$ka da bir $ey olmaz.

capkinlik yapmi$sin be adam, kime ne, kimi ne ilgilendirir. tam aksine magdur rolundeydin, oylarin artmi$ti, inanilmaz yazik oldu.

ke$ke zamaninda gerektigi icin, ba$aramadigin icin istifa etseydin. ke$ke boyle bir komplonun kurbani olarak istifa etmeseydin negzel olurdu.
independence
deniz baykal’in istifa konu$masi $u $ekilde;

http://webtv.hurriyet.com.tr/category.aspx?cid=2&vid=6303&bid=1

detayli haberler de $oyle;

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/14678573.asp?gid=373
independence
chp delegeleri baykal’i vazgecirmek icin kendi aralarinda imza toplamaya ba$ladilar. baykal "bugun itibari ile chp genel ba$kanligindan istifa ediyorum" dedigi anda salonda "yapma" sesleri yukseldi, aglayanlar vardi yahu. cok uzucu bir durum, uzuldum ben $ahsen.
tayfa75
liderlik vasıflarından biri olarak kriz yönetimindeki başarısını sergilemek için bir fırsat olarak değerlendirmeli bunu baykal ve chp. umalım karakter sorunu sergilemeden, güçlü bir muhalefet duruşu yansıtma başarısını bu kriz ertesinde gösterebilir.

ne kadar kirli de olsa bir oyun başlamış gözüküyor. baykal satranç tahtası üzerinde rakibinin bu ilk hamlesine karşılık, kendi hamlesini yaptı. bekleyelim ve oyunun sonunu görelim.

olanı biteni iyi okumamız lazım. kimler ne yazıyor? kim konuya nasıl yaklaşıyor? farkında olmak önemli.

orqn
saçmadır!sen yıllarca bir partinin yerinde saymasına sebep ol,girdiğin her seçimden hüsranla ayrıl,bu ülkede solun dalga konusu olmasında en önemli paya sahip ol ama koltuğundan kımıldama;sonra don gömlek görüntülerin basına sızdı diye partinden istifa et.

bir de veda konuşmasında bu istifanın onurlu bir hareket olduğunu savunuyor.hiç de öyle değil.kendisi siyasi hayatında aldığı başarısızlıklardan sonra istifa etseydi eğer onurlu bir hareket yapmış olurdu.

ama her şeye rağmen iyi bir haberdir,kutlayalım!
nickten yana sansim yok
olmalıydı ama böyle değil. hukukî ve ahlâkî bütün yollarla istifa ettirmek zorunda bırakabilirsin ama böyle değil... ve bunu yapan, deniz baykal’ın iddia ettiği gibi, iktidar değil bana göre. zira, ne kadar karşı çıkılsa da ne kadar sevilmese de şu anki iktidar ucuz oyunların adamı değil. en azından "ayıp oyunlar"ın adamı değil... akla ilk gelen iktidardır normal olarak fakat komplo teorisine kaçmaması için yorumum buraya kadar. herkes de belli bir yere kadar gitmeli yorum yaparken.

(bkz: empati)
elma sekeriiii
kendisinin istifa olayından çok etkilendim. oysa ki ben sandalyesiyle birlikte gömüleceğini dü$ünürdüm hep.

hayat ne garip ya. onca yıl tırnaklarınla yapı$ o koltuğa sonra da seks kasedi skandalıyla kendi isteğinle bırak...
independence
oncelikle ortaya cikan goruntuler skandal falan degil. neyin skandali olacak hacim? hangimiz baykal’in uckurunun pe$indeydik ki bu goruntuler bir skandali olu$tursun? birisi ile yatmi$ kalkmi$, capkinlik yapmi$, bu onu ve ailesini ve birlikte oldugu kadini ilgilendirir, acikcasi hic de sikimde olmadi boyle bir goruntu, sadece baykal’in coraplari ve boxeri dikkatimi cekti, bir de yayinlandigi internet sitesinin icerisinde bulunan hadisler, kuran kelamlari ve hemen yaninda am göt meme uclemesinin yayinlanmasi. midemi bulandiran goruntuler olmadi kesinlikle, midemi bulandiran yapilan $erefsizlik alcaklik ve kamuoyuna sunu$ $ekliydi sadece.

deniz baykal uzun seneler once istifa etmesi gereken bir ki$iydi esasen. chp’nin bir donem meclise bile girememesi, bir kere bile iktidara koalisyonsuz gelememesi vs. tum bunlar baykal’in beceriksiz siyaset anlayi$i sebebiyle olmu$tu ama baykal tum bu olanlara gozlerini kapatip koltugunu birakmadi. bunca badireye ragmen, bunca ba$arisizliklara ragmen sen koltuguna tutkalla yapi$tirilmi$casina yapi$ ama millet donunu coraplarini gordu diye, birisi ile capkinlik yaptiginin haberi ortaya cikti diye genel ba$kanliktan istifa et.

i$te deniz baykal boyle birisi, ne yapacagi asla kestirilemiyor. bu kadar istikrarsizlik olur mu ya? bugun bunu yapanlarin ekmegine yag surersen yarin ayni ki$iler cumhurba$kanindan tut ba$bakana kadar herkes icin ayni $eyi yaparlar.

bu olayda iktidar partisinin elinin olduguna inanmiyorum, ihtimal de vermiyorum ama gonul ister ki gercekten bu tezgahta iktidar partisinin parmagi olsun ve bu kanitlanabilsin. bakalim o zaman ba$bakani o koltukta kim nasil tutabilecek.
epikuros
sebebi aynı olmasa da akla yine benzer istifaları getirmiştir.
kendisi 1999’da başarısız seçim sonuçları sonrası istifa edip 2000’de kurultayla tekrar dönmüştü. aynı şekilde devlet bahçeli de başarısız 2002 seçimlerinden sonra istifa edeceğini açıklamış fakat yakın tarihteki kurultayda yine aday olup dönmüştü başkanlığa.

deniz baykal’ın istifasının da kurultay arefesinde olması kafa karıştırıyor. kene gibi yapıştığı başkanlık koltuğunu -her ne kadar ekstrem bir skandal yaşıyor olsa da- şıp diye bırakacağını hiç sanmıyorum.

bundan bir ay önce "deniz baykal, ne olursa parti başkanlığını bırakır" diye sorulsa, "ölürse veya bitkisel hayata girerse" diye cevap verirdim. böyle bir şeyin olabileceği şıklarda verilse bile % 1 ihtimal vermezdim. bu skandalın ardından yaptığı istifa açıklamasında bile döneceğine dair mesajlar bulabiliyorsak, varın siz hesaplayın deniz baykal’ın koltuk sevdasını. tüm bunlardan sonra bu istifa, ister istemez insanın aklına daha önceki istifa şekillerini ve yaklaşan kurultay öncesi bir nevi güven tazeleme, akp’nin meşhur 367 döneminde mağduru oynayıp durumu lehine çevirme çabalarını getiriyor. skandalda ön plana çıkan tablo toplumun ahlak anlayışıyla çelişse de ortada kişisel haklarına tecavüz edilmiş birisi olarak duran deniz baykal’ın, mağdura yatıp halkın gönlünü kazanma çabaları acaba tutacak mı? bakıp göreceğiz.
elma sekeriiii
kendisinin istifasının temel nedeni bir kadınla adının böyle bir kepazeliğe karışmış olması değil; partisinin ona haksızlık ettiğini; yıllarını verdiği partisinin ardında durmadığını düşünmüş olmasıdır zannımca. büyük bir hayalkırıklığı yaşamıştır.

o adamı bir kaset bu şekilde harcayamazdı eminim.
independence
sozlugu okurken $oyle bir entryime denk geldim;

2010 / #904864

entrynin son paragrafindan bir cumle geliyor $imdi;

"ve deniz baykal koltugundan vazgececek"

vay arkada$.
independence
kendisinin varliginda basarili olmasa bile sesli bir muhalefet vardi. kendisinden sonra mulalefet diye bir seye tanik olamadik, en azindan chp adina. hdp vardi muhalif olan ama onlar da yanlis yoldalardi.

neyse, bunca sene sonra aklima geldi de bir videolarina bakayim dedim, baykal'in istifasinin videosunu buldum. kac sene olmus tabi peh.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol