10 mayıs 2010 deniz baykal ın istifası

independence
oncelikle ortaya cikan goruntuler skandal falan degil. neyin skandali olacak hacim? hangimiz baykal’in uckurunun pe$indeydik ki bu goruntuler bir skandali olu$tursun? birisi ile yatmi$ kalkmi$, capkinlik yapmi$, bu onu ve ailesini ve birlikte oldugu kadini ilgilendirir, acikcasi hic de sikimde olmadi boyle bir goruntu, sadece baykal’in coraplari ve boxeri dikkatimi cekti, bir de yayinlandigi internet sitesinin icerisinde bulunan hadisler, kuran kelamlari ve hemen yaninda am göt meme uclemesinin yayinlanmasi. midemi bulandiran goruntuler olmadi kesinlikle, midemi bulandiran yapilan $erefsizlik alcaklik ve kamuoyuna sunu$ $ekliydi sadece.

deniz baykal uzun seneler once istifa etmesi gereken bir ki$iydi esasen. chp’nin bir donem meclise bile girememesi, bir kere bile iktidara koalisyonsuz gelememesi vs. tum bunlar baykal’in beceriksiz siyaset anlayi$i sebebiyle olmu$tu ama baykal tum bu olanlara gozlerini kapatip koltugunu birakmadi. bunca badireye ragmen, bunca ba$arisizliklara ragmen sen koltuguna tutkalla yapi$tirilmi$casina yapi$ ama millet donunu coraplarini gordu diye, birisi ile capkinlik yaptiginin haberi ortaya cikti diye genel ba$kanliktan istifa et.

i$te deniz baykal boyle birisi, ne yapacagi asla kestirilemiyor. bu kadar istikrarsizlik olur mu ya? bugun bunu yapanlarin ekmegine yag surersen yarin ayni ki$iler cumhurba$kanindan tut ba$bakana kadar herkes icin ayni $eyi yaparlar.

bu olayda iktidar partisinin elinin olduguna inanmiyorum, ihtimal de vermiyorum ama gonul ister ki gercekten bu tezgahta iktidar partisinin parmagi olsun ve bu kanitlanabilsin. bakalim o zaman ba$bakani o koltukta kim nasil tutabilecek.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol