olunun arkasından konuşmak

beatrix
yapilabilitesi fazla olan bir konu$madir. mevzu bahis ki$i olmu$tur ve duyma ihtimali yoktur bu yuzden soylenememi$ birikmi$ ne varsa kusmak suretiyle eylem yapilir.
walide sultan
bizim toplumumuz da kotu konusma olarak degerlendirildiginden olsa gerek, bu olay ayiplanir, hatta gunah oldugu, konusu bile islenir.gercekten de ’kotu konusma’ ise toplumun bu yargisi haklidir.
taninmis, toplumda sevgi ve saygiyla anilan kisilerin, bu anilma torenleri sirasinda, onlarla ilgili guzel anilarin anlatildigini da goruyoruz yine ayni toplumda.
olunun arkasindan ayip ve kotu seyler konusmak , artik o gidenin(!)cevap ve savunma hakki olmadigindan, insanliga sigmayacak kadar yakisiksiz davranislardir...
bati toplumlarin da ise olen her kisinin, oncelikle kendi evinde, butun dostlarinin katildigi torenle o kisi, anilir onunla ilgili guzel anilar anlatilir.insanlar duygulanir ve onun yoklugunu daha derinden hissederek olen kisiyi anmis olurlar.
bir de olen kisi calisma hayatinin icindeki bir kisi ise; neresi olursa olsun calistigi yerde toren duzenlenir ve onu taniyan tanimayan herkes bu kisi hakkinda bilgilendirilir. yine onunla ilgili anilar dostlari vasitasiyla birbirine anlatilir.
ornegin benim calistigim isyerinde, ben ise baslamadan once orada calisan bir hanim gecenlerde vefat etmis. bunun ertesi gunu, onun ruhuna saygi icin bir toplanti yapildi onunla ilgili guzel seyler anlatildi...ben de hic tanimadigim bu insanla ilgili, keske tanisaymisim diyecek kadar duygulandim.
bir de su acidan bakmak lazim, hic kimse baki degil bu dunya da bir gun ’olum’ hepimiz icin gerceklesecek olan bir gercektir. kim istemez oyle guzel anilmayi; demek ki yasarken, insanlarla olan iliskilerimizde bir gun bu kacinilmaz sonun olacagini dusunerek, daha dikkatli sevecen ve saygili olmaliyiz diyorum ben, sahsen, hem de kendi adima....

huni delisi
-selam
+bismillaah one lan ölü konusuyo.
-heheh korkma muhittin abi benim.arkasına geçip konusunca aynı rahmetli konusuyomus gibi görünüyo dimi.
+leayn strgit çık dışarı.aklımı aldın it herif.işim gücüm var büssürü.
-aslında atasözüne farklı bi açı getirdim ama sen farkedemedin.değerimi ilerki nesiller anlıcak buna inanıyorum.
+töbe yarappi ya ölünün yanında küfüre boğcan beni şimdi..yürü laayn.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol