kareem abdul jabbar

seyhmerat
hemso adli gereksiz filmde soyle bir konusmada adi gecmistir. mehmet ali filmde viagra gibisinden bir hapi adamin birine vermektedir ve soyle demistir: " abi hic merak etmez bu ilacla senin cabbar olacak kareem abdul-jabbar!"
jake blues
nba tarihinin gelmiş geçmiş en çok sayı atan oyuncusu.. ancak bu gidişle bryant veya iverson tarafından(her ne kadar ikisini de sevmesem de) bu rekor kırılacaktır..
ice berg
ferdinand lewis alcindor jr. 16 nisan 1947’de new york’ta dünyaya geldi. 57 cm. boyunda ve 5 kg. ağırlığında doğan bu siyahi bebeğin ilk hook atışını 9 yaşında yaptığını duyduğunuzda sanırım pek şaşırmayacaksınız. o yaşında 1.73 boyunda olan alcindor’ın potaya olan ilgisi dikkat çekici boyutlardaydı. 8. sınıfa geldiğinde ise hook atışlarına devam eden bu ufaklık tam 2.03 boyundaydı ve artık smaç yapmakta hiç de zorlanmıyordu.
alcindor 1967-1969 yılları arasında ucla ile ardarda 3 ncaa şampiyonluğu yaşarken ncaa’lerde çıkarılan yeni bir uygulama smaç vurmayı yasaklamıştı.bu onun için resmen bir iltifattı.1969 yılı draftında milwaukee bucks tarafından ilk sıradan draft edildi.jabbar, lakers forması altındaki ilk şampiyonluğunu 1980’de magic johnson’ın gelişiyle yaşadı. o yıl kariyerinin 6. mvp ödülünü aldı.1984 yılında 15 feet’ten attığı o unutulmaz ’sky hook’ basketle wilt chamberlain’i geride bırakarak nba’in gelmiş geçmiş en çok sayı atan oyuncusu oldu. 1989 da 42 yaşında kariyerine son noktayı koyarken bir tek ilginç eksiği kalmıştı.o hiç final serilerinde mvp olamadı.
en leri saymakla bitmeyen efsanenin bazı verileri:
- 237 playoff maçında oynayan kareem abdul-jabbar’ın bu kategoride ilk sıradaki yeri oldukça sağlam.
- 8851 dak. ile play-off larda en çok süre alan oyuncu.
- 2356 isabetle play-off larda en çok isabetli atış sahibi.
- kareem abdul-jabbar’ın henüz geçilmediği bir listede playoff blok kategorisi. jabbar 476 blok ile zirvede.
- 57446 dak ile kariyerinde en fazla dakika alan oyuncu.
- 38387 sayı ile en fazla sayı rekortmeni de o.
- 28307 şutla en fazla şut kullanan oyuncu.
efsaneyi benim gibi izleme şansı olanlara ne mutlu.
nick nicki nickince
kerim abdülcabbar (kareem abdul-jabbar), gerçek adı ferdinand lewis alcindor, jr. olan 16 nisan 1947’de new york city, new york, abd’de doğmuş 2.18 m boyunda eski profesyonel basketbol oyuncusudur.

tüm zamanların en iyi oyuncularından kabul edilen abdul-jabbar ucla’da 1965-69 yıllarında merkez pozisyonda oynadı. daha sonra profesyonel olarak milwaukee bucks (1969–75) ve los angeles lakers (1975–89) takımlarında görev aldı. kariyeri boyunca 38.387 sayı kaydetti, ki bu rakam nba’da bir oyuncunun kariyeri boyunca ulaşabildiği en yüksek rakamdır. profesyonel basketboldan ayrıldıktan sonra basketbol antrenörlüğü, yazarlık ve oyunculuk yapmıştır.
heddodepaso
nba tarihinin en cok sayı atan oyuncusu olmasına rağmen, tüm basketbol hayatı boyunca basketboldan kazandığı para 20 milyon dolar civarında olan eski basketbolcu. hidayet’in bile oynadığı 8 yıl içinde toplamda 28 milyon dolardan fazla kazandığını düşününce, (toronto’yla yaptığı 50 milyon dolarlık kontrat hariç) nba’in pazar olarak ne kadar büyüdüğünü daha iyi anlayabiliriz.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol