samuel l. jackson

lahrivus
doğum: 21 aralık 1948. washington, amerika

tam adı: samuel leroy jackson

aile: babası o küçükken evi terketti. annesine temizlikçi olarak çalışan büyükbabası yardım etti. 1980’den beri latanya richardson ile evli. zoe adlı bir kızı var.

eğitim: morehouse college’da oyunculuk üzerine eğitim aldı.

önceki işleri: oyunculuğa başladığı ilk yıllarda çalıştığı işlerden biri, ünlü yıldızların kaldığı manhattan plaza’da kapı bekçiliği yapmaktı.

okul: okulda pek sosyal olmayan jackson, uzun yıllar okul senfoni orkestrasında üflemeli çalgılar çaldı.

çıkışı: jackson, 1994’e kadar neredeyse 30 filmde oynadı ama çok az bir kesim onu tanıyordu. 1994 yılında quentin tarantino "pulp fiction"da ona rol verdi ve böylece jackson uzun zamandır hakettiği değeri kazandı.

uyuşturucu: 1996 yılında katıldığı bir tv programında 80’lerin ortasından 1991’e kadar uyuşturucu bağımlısı olduğunu itiraf etti ve rehabilitasyonun bitmesinden iki hafta sonra "jungle fever"da br uyuşturucu bağımlısını canlandırdı.

hobileri: komedi kitapları okumayı ve hong kong filmleri izlemeyi seviyor.

biliyor musunuz?: 1988 yılında new york metrosundaki tren tarafından yaklaşık 50 metre sürüklendi ve bunun sonucunda dizinden büyük bir ameliyat geçirdi. açtığı tazminat davasında 540,000 dolar kazandı.

bunu biliyor musunuz?: golf oynamayı o kadar seviyor ki, film anlaşmaları yaparken mutlaka kendisine golf oynaması için belirli zamanlar ayrılmasını şart koşuyor.

söz: "bir zamanlar birisi bana şansın, hazırlık ve fırsatın mükemmel birleşimi olduğunu söylemişti. size söyleceğim şu: her zaman hazırlıklı olun. oyunculuk eğitiminde size öğretmedikleri şey, şansın çok gerekli olduğudur. önce yeterince iyi olmalısınınz, sonra doğru zamanda doğru yerde bulunmalısınız ve doğru filmde oynayıp doğru insanlar tarafından izlenmelisiniz."
sinemafanatik.com’dan alintidir
spongebob
kendisi kill bill volume-2 adlı filmde kilise sahnesinde arkada org çalan adamı oynamıştır aynı zamanda. 4-5 saniye gözükmektedir. quentin tarantino kendisine hayranlık duyduğundan filmlerinde azda olsa kendisine yer vermektedir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol