küresel ısınma

0 /
angelus
gunes enerjisini atmosfer icerisinde tutmaya yarayan sera gazlarinin asiri miktarda artmasiyla ortaya cikan ve dunya sicaklik ortalamasinin yukselmesine neden olan olay.

independence
yava$ yava$ da olsa bir gun gelicek ve gotumuze girecek olan ve hepimizi istisnasiz kaidesiz ilgilendiren geli$me.biz belki bu giri$i tum $iddeti ile hissetmeyiz ama bizden sonraki nesil oldukca guzel hissedecek bu gidi$le.
maliyeci
bu sene soğuğu yedikçe inanımı yitirdiğim gelişme.ısınmasa ne olacak bilemiyorum.en azından ankara’da olanlar hak verecektir bana.

düzeltme: bir de ankara’ya bakıp niye genelleme yapıyorsun diyenlere hak veriyorum burdan.ironi mi ne diyolar ya ondan yaptım galiba.
darth sidious
kuresel isinmanin sonucu buzul cagidir.buzullarin erimesi ile olusan soguk su tabakasi gulfstreami etkileyecek, gulfstream akintisi kesilince avrupaya sicak akinti olmayacak ve soguma baslayacak.
armes
mevsimlerin mevsimlikten çıkmasıyla aralık ayında olmamıza rağmen günlük güneşlik bir hava olmasıyla doğa tehlikeyi haber vermek için daha ne yapsın dedirten durum.dünyanın tüm dengesini değiştirecek,yazın kızarmamıza kışın donmamıza neden olacak yaz ve kış mevsimlerinin birbirlerine gireceği buzulların erimesiyle deniz sularının taşmasıyla doğadaki besin zincirinin bozulmasıyla pek çok canlı türünün tükenmesiyle kıtlığın baş göstermesiyle ve sonuçta insanların ölümüyle sonuçlanabilecek çok tehlikeli insanlar yüzünden oluşan bir doğa olayı.biz doğaya ne verirsek o da bize aynı şekilde karşılık verir.ama biz doğaya ne verdik çöp pislik hava kirliliği ozon tabakasını deldik bi kaç bina için onlarca verimsiz toprak dururken çok gerekliymiş gibi en verimli topraklara bina inşa ettik denizleri kirlettik fabrika atıklarını hiç düşünmeden boşalttık bilinçsizce avlandık sürekli plastik ürettik doğanın dengesini kendi ellerimizle bozduk ve kendi yol açtığımız felaket belkide insanlığın sonu olacak...
demokrat kedi
özünde vahşi olan kapitalizmin bir çok kötü sonucundan sadece biri.böyle giderse en sonunda küresel yokoluş olacak ki o zaman küre diye birşey kalmayacak.
sepulturk
önüne geçilmesi için bir çok dünya ülkesi tarafından bir antlaşma hazırlanan tehlike. bu antlaşmayı sadece abd imzalamamakta ısrar etmektedir. kaldı ki küresel ısınmaya sebep olan ülkelerin başında gelmektedir bu ülke.
redcrow
etkileerini daha yakından görmeniz için mail adresime gönderilen bir fotografı sizlerle paylaşmak istiyorum.

http://img334.imageshack.us/img334/9451/warmings1ja1.jpg
taxus baccata
sıcaklığın artması sistematik olarak gerçekleşiyorsa iklim değişiklikleri ortaya çıkar.ancak küresel iklim değişikliği bazı zamanlarda belirsiz olarak artan hava değişikliği hareketlerinden farklıdır.yani bir yerde küresel ısınma var diyebilmek için o yerin sıcaklık ve hava hareketlerinin belirli periyotlarla bir süre ölçülmesi gerekir.
ithilquessir
yanlis bir kavramdir, daha dogrusu yanlis isimlendirilmistir. sebebi bizim ve bati dunyasinin genelinin icinde bulundugu bolgenin isiniyor olmasidir. oysa dunya kapali bir sistemdir, sahip oldugu isi enerjisi degismez.

kisaca istanbul’da ocak ayinin ortasinda ince bir kazakla dolasabiliyorsak, california’da gecen 500 yilin en soguk kisi yasaniyor olucak, guzelim sarap baglari tahrip olucak, milyonlarca dolarlik zarara sebep olucaktir.

kisaca kuresel isinme ve kuresel soguma birbirini zorunlu olarak takip eden tamamlayici (complementery) kavramlardir. kutup dairesi ve cevresi daha soguk (iskandinavya, rusya, kanada, amerikanin kuzey eyaletleri, umit burnu, sili, avusturalyanin guneyindeki kimi adalar) donenceler ve cevresi ise daha sicak olucaktir ( akdeniz ulkeleri, orta ve bati avrupa, orta amerika, orta afrika, avusturalyanin kuzeyi) .

ayrica bu entryi hala okuyorsaniz bir piskologa gozukmeniz gerekmektedir.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol