yerli malı haftası

0 /
darth sidious
cocuklugumda 12-18 aralik tarihleri arasinda kutlanan hafta. sanirim su an cocuklarin boyle bir haftadan haberi yok. globalizmin kanli bicagi bize saplanali cok zaman olmus demek ki. bu haftada herkes nereliyse o yorenin bir urununu getirirdi okula. amasyadan elma, antepten fistik gelirdi. yerli maliyla ilgili siirler okunurdu. giresundan paket paket fiskobirlik findik, malatyadam meysu seftali, kayisi, visne sulari dagitilirdi. guzel gunlerdi. her yerli mali haftasindan sonra circir olurdum.
kronstadt
artik nostalji tadi veren, yerli mamul, yerli sanayiye vurgu yaparak cumhuriyetimizin ilk yillarindaki milli kalkinma ulkusunu hatirlatan hafta.
mrvai
artik acaba hatirlaniyor mu diye hayiflandigim anda sozlukte basligin olmasının bile beni multu ettigi haftadir...
ups
cernobıl fındıklarının cope dokulmesını onlemeye yarardı bu haftalar zamanında ne yazık ki..
kimlanbu
ilkokulda kutlardık lakin haftanın amacı ne idi pek bilmezdik.ya da yeterince anlatmamışlar ki arkadaşlardan coco cola falan getiren olurdu.çikita muz ne bileyim..güya yerleri malları haftası işte.yerleri mallarını sallayan mı var maksat ders kaynasın mideler bayram etsin idi.bu, o zamanki biz küçüklerin hatasımıydı yoksa bunları bize aleni bir şekilde anlatmayan öğretmenlermizin mi tartışılır...
armes
ilkokul yıllarında tıkınarak kutlanan hafta.sanırım asıl amacı yerli malları kullanmaya teşvik olan bu aktivitede öğretmenlerimiz yemek konusu üzerinde durdukları için tam olarak ne için kutlandığını anlayamayan öğrenciler cococola dan tut ne kadar yabancı markalı yiyecek içecek varsa sınıfa doldururduk bi güzel tıkınır kalanları birbirimize atar sonrada eve giderdik.yani bu hafta diğer bi çok hafta gibi amacından sapardı.neticede bok böceği gibi patlayana kadar yemek yemiş bir okul dolusu öğrenci.
broken
hala ilkokullarda, bir de yetmiyormuş gibi kreşlerde kutlanan hafta.yerli malı mı kaldı, çocuğumuzun çantasına koyup gönderecek, bu ısrar neden dedirten manasız bir kutlama ayrıca.
bulut
her meyveye ait bir şiirin okulduğu günlerdi.aslında amaç yerli malı almaya yoneltmekti.ilkögretim okullarında hala kutlanır ayrıca.
esrakesh
ii. dünya savaşı sonrası oluşan ekonomik darboğazın ardından yabancı ülkelere para akışının önünün kesilmesinin sağlanması ve toplumsal tutum bilincinin oluşması amacıyla 1946 yılından itibaren uygulanmaya başlanmıştır.

hedefi, yerli mallarının tüketiminin artmasıdır. bu hafta süresince tutumlu olmanın, yatırım yapmanın ve yerli malı kullanmanın önemi anlatılır.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol