jean christophe grange

0 /
zany
polisiye-gerilim turunde yazan fransiz yazar...turkceye cevrilen kitaplari:
kurtlar imparatorlugu
leyleklerin ucusu
tas meclisi
kizil nehirler
rachael
yazarin kizil nehirler adli romani sinemaya da uyarlanmis basrolunde de jean reno oynamistir.filmin basarisi uzerine ikincisinin cekilmesine karar verilmis fakat jean christophe grange romanin devamini yazmayi reddettigi icin ikinci filmin senaryosu yine basrolde izledigimiz jean reno tarafindan yazilmis ve film ulkemizde kiyamet melekleri adiyla gosterilmistir.
stella
akıl sağlığından şüphelendiğim adam. normal bir insan böyle niteliklerde kitaplar yazamaz. ayrıca kendisinin hayranlarındanım.
namaz kilan ateist
kitaplarını çok beğeniyorum. işkence sahnelerini öyle bir anlatıyor ki insanın gözünde canlanıyor bu da bize gösteriyor ki stellanın dediği gibi adamın akıl sağlığı pek yerinde değil. sadist yani ağır basıyor yazılarında.
zeyra
bir dönem gazetecilik de yapmış olan fransız yazar. leyleklerin göçü üzerine hazırladığı bir yazı dizisinin ardından leyleklerin uçuşunu yazmıştır.
kurgusuna hayran olunacak bir yazardır kendisi.
kızıl nehirler ve kurtlar imparatorluğu eserlerinin filmi çekilmiştir ama kanımca kitabın hazzını verememiştir.
underpressure
ünlü fransız polisiye-gerilim yazarı. romanlarındaki akıcı kurgu ve nefes kesici konularındaki heyecanla, okuyucuyu esir eden yazardır.
bilimsel dergilere hazırladığı ropörtajlardan sonra roman yazmaya başlamıştır.
romanlarında dikkat çeken özellik, yazarın sanki bir bilim adamı veya psikolog ya da gezgin sıfatına büründürdüğü karakterlerini hakkıyla yaşatmasıdır. aynı zamanda romanlarında sadece bir şehire bağlı kalmayıp, tüm romanlarında dünyayı dolaşması, onun genel kültürünün önemli bir göstergesidir.
leyleklerin uçuşu, (bkz: kızıl nehirler), (bkz: taş meclisi), (bkz: kurtlar imparatorluğu) ve son olarak da (bkz: siyah kan) adlı romanlarını yayınlamıştır.
kurtlar imparatorluğunda, türkiye ile ilgili bazı grupların fransada yürüttüğü uyuşturucu şebekesi ile ilgili bir konuyu işlemiştir.
leyleklerin uçuşu fransada dizi olarak, kızıl nehirler ve kurtlar imparatorluğu ise sinema filmi olarak uyarlanmıştır.
mitili
muthi$ bir ara$tirmaci, gozlemci ve betimleyici... bilmedigi $ey yok nerdeyse bu adamin. olaylari mukemmel bir dille anlatiyor, ozellikle betimlemeleri en ince ayrintisina kadar yapiyor. hatta gorunmeyen $eyleri bile detaylariyla betimliyor adam! manyak midir nedir anlayamadim. her ne ise super i$te... okunasi.
lee van cleef
oluşturduğu muhteşem kurgularla, kitabın sonuna kadar heyecanı zirvede tutmayı başaran bu yazarın her kitabının olay düğümü son 20 sayfada en ince ayrıntısına kadar ve kafanızda en ufak bir soru işareti kalmayacak şekilde çözülür. kapağı kapadığınızda ’vay be’ dersiniz ama dilinizdeki tat çok uzun süre orda kalmaz.

(bkz: bırak boş kalsın elim)

ayrıca kendisinin kadınlara karşı ayrı bir garezi olduğuna emin olabilirsiniz.

(bkz: vajinanın bıçakla kesilmesi)
(bkz: taş meclisi)
(bkz: bakire kanı içmek)
(bkz: siyah kan)

son kitabı henuz türkiye’de yayınlanmamıştır.

(bkz: le serment des limbes )
van ness
bütüm kitaplarını sular seller gibi okuyan biri olaraktan hakkında birşey yazmadığımı suratıma vurup beni utandıran yazar. çok kaliteli, çok detaylı yazan bir thriller cı. eserleri inanılmaz akıcıdır ki glenn meade le yarışmaktadır kanımca. yeni kitabının türkiye de yayınlanmasını deliler gibi beklemekteyiz grangé hayranları olaraktan.
angelus
hayal gücüne, bu hayal gücünün getirdiği kurgu yeteneğine, hakim olduğu bir çok teknik detaya ve bu detayları hikayelerine leziz bir şekilde aktarması ile "kurban olunası fransız" sıfatına sahip olan yazardır. olabilecek en şansız yanı ise romanlarının sinemaya aktarımındaki ibneliklerdir. gerisi candır, gerisi canandır.
zifir
her kitabıyla okuyucuyu dumurdan dumura sürükleyen. zekasına anlatımına hayran kaldığı bir fransız polisiye- gerilim yazarı. ayrıca filmin asla kitap tadı vermeyeceğinin ispatı insan. kitaplar ne kadar güzelse filmler o kadar berbat. buradan tüm film yapımcılarına sesleniyorum bu adamın kitaplarını filmleştirmeyin yazıktır günahtır
laughter
müthiş bir zeka ürünü kitapların fransız yazarı. kitaba ara verip tuvalete gitmeyi mümkün kılmayan akıcılıkta kitapları var. yazarın kültürel birikimine de şaşırmamak işten değil.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol