türk askerini fazla abartmak

independence
tepki gostermeden once oku, ba$liga gore karar verme.

silahli kuvvetlerimiz, canimiz, cigerimz, gururumuz, eyvallah. buna lafim yok. aslinda benim turk silahli kuvvetlerinin kendisine de zerre lafim yok zira bu intibayi onlar yaratmaya cali$madilar. bu intiba tamamen medyanin allayip pullamasi ile alakali.

afganistan’da turk silahli kuvvetlerini temsilen bulunan guclerimiz yonetimi bugun yeniden ustlenmi$ler "ve fark hemen kendini gostermi$".

ne olmu$ peki?

hayir kendi ulkende degilsin her $eyden once, allahin afganistanindasin. ustelik silahli cati$ma bolgesinde de degilsin, ne oldu da fark kendini gosterdi? amerikan askeri ile italyan askeri ile turk askerinin yonetimi arasindaki oyle $a$ali fark ne olabilir ki? turk askeri altin mi kakiyor afganistan’da saga sola, ne oluyor, farki ne?

turk askeri yine kahramanca bir cesaret ornegi ile bilmemne korfezinde korsanlari yakaladi.

hocam iyi guzel de altinda full muhimmatli firkateyn var, korsan dedigin kicikiriklarin altinda ise sandal var lan? helikopterinden tut tum agir donanimli silahlara sahipsin o firkateynde, adamlara megafonla "höt lan!" desen sana tum sulalesinin sirlarini bir bir otecek, sen zodyaka atlayip gidip teslim aliyorsun allahin korsanini, hani kahramanlik?

turk silahli kuvvetleri dunyanin en guclu ordulari icerisinde ikinci sirada.

yava$?

g3’lerle mi ikinci sirada? o g3’lerin %70 i ya hic atmaz ya da 3 mermi sonra namlu $i$irir, o ne olacak o?

bak durust olalim.

turk silahli kuvvetleri disiplin anlaminda cidden dunyanin en babayigit ordularina ta$ cikartir, amenna ama kalkip en guclulerinin icerisinde dersen orada duracaksin. artik piyade gucu ile bir $ey olmuyor dunyada, el kaide bile 11 eylulde amerikaya ucaklarla daldi, tek el mermi atmadi. halen sava$larda insan gucune bunca onem verileceginin du$unulmesi ilginc. adam kitalararasi fuzelerin dugmesine bastiginda kendini neyle savunacaksin? allah allah nidalariyla mi? kici kirik bir insansiz hava ta$itini israilden alabilmek icin senelerdir gotumuzu yirtiyoruz da israil’in ancak gonlu oldu vermeye.

turk askeri cesurdur, imanlidir, inanclidir, vatanini sever ve bu dort etken turk askerini gercekten korkulacak bir hale getirir evet ama yuzyuze carpi$malarda gecerlidir bu. gerilla sava$inda turk askeri uzerine yoktur mesela zira dogup buyudugu cografya yeteri derecede engebelidir, egitim aldigi topraklar da o $ekilde. ama gerilla sava$i piyadeler arasinda olur ve buyuk ordular piyadelerini en son devreye sokarlar. once ucaklarla, ardindan kara ta$itlari ile bolge bombalanir, devreye en son piyade girer o da kalan varsa onlarla cati$ir.

turk askeri cesurdur, merttir, yigittir, dagda tepede kok sokturur du$mana tamam ama sen o askerin eline teknolojik silahlari vermedigin surece de sadece cesur mert ve yigit olmakla kalir, elinden ba$ka da bir $ey gelemez.

turk silahli kuvvetlerinin teknolojik anlamda kendisini bir an once caga uydurmasi, geli$mesi gerekiyor. insan sayisinin coklugu ve disiplin bir sava$i kazanmak icin cok yeterli etmenler degil.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol