hiçbir şey anlamadın değil mi

mmkurabiye
heyecanla, seri bir şekilde, bir olayı özetlemeye çalışan kişinin,karşısındakinin anlamsız bakışlarla kendisini süzdüğünü farketmesi üzerine sarfedeceği cümle.
bu soru "anladın mı"sorusuna nisbeten daha mütevazidir.hani,ben anlatamadım, beceremedim gibisinden bir anlama tekabül eder,yoksa sen anlarsın yani dir.
atacamadesert
hiçbir şey istemiyordum. biraz teoman şarkısı. biraz acı. biraz rakı. ikinci bir emre kadar solo ve düet teoman şarkılarını yasakladım. rakı sofrada kaldı.

hiçbir şey göremiyordum. çok karanlıktı. biraz rakı. biraz acı. bir kaç kişi. kaç kişiydiler bilmedim. ışıklar yanınca biri kalmıştı. ikinci bir emre kadar aşkı yasakladım. tenim elimde kaldı.

hiçbir şey duyamıyordum. ne güzel sözler. ne inlemeler. “inleyen nağmeler” taş plaktaydı. ikinci bir emre kadar nostaljiyi yasakladım. sesler yarına kaldı.

hiçbir şey hissedemiyordum. birisi benim yerime rica minnet yaşadı yaşananları. ikinci bir emre kadar rica ve minnet etmeyi yasakladım. gözlerimin önünden film şeridi gibi geçen hayatım makinistin elinde kaldı.

hiçbir şey anlatamıyordum. benden her yerde çokça vardı her derde deva cinsinden. halbuki ben kendimi “unique” sanıyordum. ikinci bir emre kadar vazgeçilmez olmayı yasakladım. “aşkın kanununu yazsam yeniden” şarkısı havada kaldı.

hiçbir şey yazamıyordum. metnin aslı sureti. benim hayatım birilerinin hayatının önüne geçti. ikinci bir emre kadar yazmayı yasakladım. biriken harflerimi uçan balona doldurup kuzey kutbuna yolladım.

noel babadan ne dilek dileyeceğimi biliyorum artık.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol