couchsurfing

alexis will survive
(bkz: https://www.couchsurfing.org)
interrail hayalini gerçekleştirmede kullanılabilecek en mantıklı yollardan birisi.
soyle ki: siteden gidecegin yerdeki birisine zarfını atmak suretiyle , aga ben geliom evde yer var mı, ya da beni gezdirebilecek misin prag’da diyorsun. tanımadıgın o diger surfer da sana aga gel ama ev isi zor bakarsin kahve takiliriz falan diyor. gidip hostellere eurolar bayılmadan avrupa gezisi bir hayal olmaktan öteye geçebiliyor.
mmkurabiye
sanırım uzun bir süre bir daha o denli delice bir şey yapamam dediğim bir gezi esnasında tanışmış olduğum site-yıl 2008.
bu site sayesinde arkadaşımla birlikte bizi misafir edecek bir üye bulmuştuk.
interrail olabilir, erasmus olabilir,hani çok gezmek kalacak yere para ödememek aynı zamanda da gidilen yeri bilen birileri ile iletişim kurabilmek açısından oldukça elverişli bir site.
yanılmıyorsam referans ile üye olunabiliyordu.
mariomusunsen
mümkünse bu yaz kullanacağım sitedir kendisi.
en kötü yanı ise, - elin adamında kalıyorsun, ya sapık çıkarsa? tarzı sorulara maruz kalmaktır. sanılanın aksine ilk önce bu sitede "referans" denen bir olay var. bir kişiyi eklerken, ne zaman, nerede, nasıl tanıştığına kadar sorular soruluyor. teklif gönderdiğin insan da aynı şekilde bu sorulara yanıt vermek zorunda. iki taraf da hemen hemen aynı şeyleri yazdığı zaman couchsurfing isteğiniz onaylanabiliyor. yani farklı hesaplar açıp, kendini onaylatmak, bir sürü referans yazmak o kadar da kolay bir iş değil. elbette ki şanssız olan insanlar vardır. mümkünse olumlu referans almış ve bol fotoğraflı - özellikle evin fotoğraflarını içeren- profiller seçilmeli. bakalım artık, deneyip göreceğiz.
erroristgirl
insanların görüşmeden sadece yazışarak, kaynaşıp anlaştığı, birbirilerini isteğe bağlı olarak evlerinde misafir etmesine vesile olan site. çok maceraperest bir uygulama diyorsunuz ilk başta. inanması biraz güç bir sistem ama diğer yandan da, özellikle yurtdışı planlarınızı yapmaya başlıyorsunuz. elinde olamadığınız bir çekiciliği var diyebilirim. illa birilerinde misafir olmayabilirsiniz yada misafir ağırlamayabilirsiniz ama diyelim sizin oturduğunuz şehire gelmiş bir yabancıda olabilir, onun bir mesajıyla kendinizi rehber edasıyla onunla buluşup, birer kahve alkol vs içerken bulabilirsiniz. çok ciks ortamlar bunlar.
yazargezer
"ucuz konaklama"dan ya da "misafir agirlama"dan cok daha otesi. sehir etkinlikleri, yerel insanlara danisma, gideceginiz sehirde daha oraya ayak basmadan arkadaslar edinme, gezdiginiz bolgedeki diger couchsurfing kullanicilariyla tanisma, cok farkli sosyal aktiviteler/atolyeler... gibi cok farkli sekillerde faydasi bulunan site.
lanificio
insanın en temel ihtiyaçlarından birkaçı üzerine inşaa edilmiş bir sistemdir. insani özellikler mekandan bağımsızdır düsturuna göre çalışır. kullanıcıları bu değerleri korurken sistemde bunu ödüllendirir. netice olarak işe yarayan iyi bir fikirdir. sistemi bozmayınız.
ruknettin
plansız olarak gecenin bir yarısı sayfada gördüğünüz size yakın bir semtle ilgili "dışarıda kaldık üşüyoruz" benzeri iletiyle hayatınızın hiç kesişemeyeceği insanlara yardım edebildiğiniz, aynı şekilde sizin de yardıma ihtiyacınızın olduğu zamanlarda başvurabileceğiniz çok geniş bir ağ
bu sayede çok güzel arkadaşlıklar da kazanabilirsiniz
planlı olarak da örneğin "kongre için 3 gün ankara'dayım couch'luk yapabilecek var mı" gibi paylaşımda bulunabilir, ya da yardımcı olabilirsiniz
suistimal içeren herhangi bir olayla karşılaşmadım

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol