venüs

0 /
goretomb
guzel,dingin bir shocking blue parcasidir.
sozleri ise

a goddess on a mountain top
burning like a silver flame
a summit of beauty and love
and venus was her name.
she’s got it
yeah baby,she’s got it.
i’m your venus
i’m your fire and your desire.
her weapons were her crystal eyes
making every man mad,
black as the dark night she was
got what no one else had.
she’s got it
yeah baby, she’s got it
i’m your venus
i’m your fire and your desire.
olu beden
gecmis senelerde 4 tane kizcagizin kurdugu grubun adi.nari nari neyna diye bi sarkilari da vardir bu hatunlarin. fiziksel guzellikten baska hic cekicilikleri yoktur.hele ki sesleri.dinlenmemesi faydalidir.kulaklari zedeler.
serco
giris muzigiyle etkilendigim theatre of tragedy parcasi

circa mea pectora multa sunt suspiria
de tua pulchritudine, que me ledunt misere.

venus! - i trow’d thou wast my friend -
professed to heaven thou wouldst send;
as a disciple of a villain
didst thou act the tragedienne.

iam amore virginali totus ardeo.
amor volat undique, captus est libidine.venus! - i trow’d thou wast my friend -
professed to heaven thou wouldst send;
as a disciple of a villain
didst thou act the tragedienne.

iam amore virginali totus ardeo.
circa mea pectora multa sunt suspiria
de tua pulchritudine, que me ledunt misere.
tui lucent oculi sicut solis radij.
sicut splendor fulguris, qui lucem donat tenebris.
independence
zamaninda bu isimde bir cizgi roman vardi.sanirim 3000 li senelerde geciyordu.aklimda kalan o venus isimli cizgi roman kahramaninin giydigi uniformadin aslinda.hatun sari$in 90-60-90 ebatlarinda bir hatun ve uzerinde bol gogus dekolteli taytvari bir uniforma.cocuk aklimla buyuyunce bu yildiz gemisinde gorev alicam diye du$unurdum.

buyudum daha ucandaire bile gormedim.u$ak’ta mi oturmak lazim nedir.
nick nicki nickince
venüs (zühre, eski türkler’de gök göbeği, çivi, gök çivisi, kırgızlar’da demirkazık, moğol ve tunguzlar’da altın direk, roma astrolojisi’nde lucifer), güneş’e uzaklık bakımından ikinci gezegendir. eski roma tanrıçası venüs’ün (eski yunan mitolojisi’nde afrodit) adını almıştır.

büyüklüğü açısından dünya ile benzerlik gösterdiğinden dünya ile kardeş gezegen olarak da bilinmektedir. gökyüzünde güneş’e yakın konumda bulunduğundan ve yörüngesi dünya’nınkine göre güneş’e daha yakın olduğundan yeryüzünden sadece güneş doğmadan önce veya battıktan sonra görülebilir. bu yüzden venüs akşam yıldızı veya sabah yıldızı olarak da isimlendirilir. bir diğer adı da ’çoban yıldızı’dır. görülebildiği zamanlar, gökyüzündeki en parlak cisim olarak dikkat çeker.
nick nicki nickince
zamanının abd ve sscb çekişmesine ev sahipliği yapmış gezegendir. şöyle ki:

sputnik 7 (s.s.c.b): 4 şubat 1961’de fırlatıldı. başarısız. (yer yörüngesinden ayrılamadı)

venera 1 (s.s.c.b): 12 şubat 1961’de fırlatıldı. başarısız. (venüs’e ulaşamadan iletişim koptu. şu anda güneş çevresinde yörüngede)

mariner 1 (a.b.d.): 22 temmuz 1962’de fırlatıldı. başarısız. (fırlatılmadan hemen sonra kontroldan çıkması üzerine imha edildi)

sputnik 19 (1962alphapi1) (s.s.c.b): 25 ağustos 1962’de fırlatıldı. başarısız. (yer yörüngesinden ayrılma aşamasında son kademe arızalandı. 3 gün sonra yer atmosferine girerek parçalandı.)

mariner 2 (a.b.d.): 27 ağustos 1962’de fırlatıldı. ilk başarılı venüs sondası. 201 kg. ağırlığında. 14 aralık 1962’de gezegenin 35.000 km. yakınından geçti. 42 dakika süren bilimsel gözlemleri ile venüs hakkında bilinenlere önemli yenilikler ekledi. venüs yüzeyinin 425oc’ den sıcak olduğunu, bulut tepelerinde ise sıcaklığın düşük olduğunu saptadı. böylece gezegen yüzeyindeki koşullarda sera etkisinin payı anlaşıldı. gezegenin manyetik alanı bulunmadığını gösterdi. ayrıca venüs’e doğru yolculuğu sırasında ilk kez güneş rüzgarını inceledi, güneş patlamaları kaynaklı yüksek enerjili yüklü parçacıklar ve kozmik ışınlar ile ilgili ölçümler yaptı, gezegenler arası toz miktarının sanılandan daha az olduğunun anlaşılmasını sağladı. şu anda güneş çevresinde yörüngede.



sputnik 20 (1962 alphatau1) (s.s.c.b): 1 eylül 1962’de fırlatıldı. başarısız. (yer yörüngesinden ayrılamadı. 5 gün sonra yer atmosferine girerek parçalandı.)

sputnik 21 (1962 api) (s.s.c.b): 12 eylül 1962’de fırlatıldı. başarısız. (yer yörüngesinde iken infilak ederek parçalandı.)

kosmos 21 (s.s.c.b): 11 kasım 1963’te fırlatıldı. başarısız. (yer yörüngesinden ayrılamadı. 3 gün sonra yer atmosferine girerek parçalandı). bu aracın bir venüs sondası olduğu yalnızca bir tahmindir. daha sonraki venüs uçuşlarına hazırlık amaçlı bir test uçuşu da olabilir.

kosmos 27 (s.s.c.b): 27 mart 1964’te fırlatıldı. başarısız. (yer yörüngesinden ayrılamadı.)

zond 1 (s.s.c.b): 4 nisan 1964’te fırlatıldı. başarısız. (venüs’e ulaşamadan radyo sistemi arızalandı). şu anda güneş çevresinde yörüngede.

venera 2 (s.s.c.b): 12 kasım 1965’te fırlatıldı. başarısız. (venüs’e varmak üzere iken iletişim kesildi). şu anda güneş çevresinde yörüngede.

venera 3 (s.s.c.b): 16 kasım 1965’te fırlatıldı. başarısız. (venüs atmosferine girmekte iken iletişim kesildi. venüs üzerine çarparak parçalandı.) bir başka gezegen üzerinde bulunan en eski insan yapımı nesnedir.

kosmos 96 (s.s.c.b): 23 kasım 1965’te fırlatıldı. başarısız. (yer yörüngesinden ayrılma için ateşleme sırasında oluşan bir patlama ile hasar gördü. 16 gün sonra yer atmosferine girerek parçalandı.)

venera 4 (s.s.c.b): 12 haziran 1967’de fırlatıldı. venüs atmosferinden veri gönderen ilk uzay aracı. 1106 kg. ağırlığında. 18 ekim 1967’de venüs atmosferine girdi, bir paraşüt sistemi ile yavaşlarken yanında taşımakta olduğu 2 termometre, bir barometre, bir radyo altimetre, bir atmosfer yoğunluğu ölçme cihazı, 11 gaz analiz cihazını düşüşe bıraktı ve bu cihazlardan gelen verileri yeryüzüne aktardı. sondanın kendisi ise hidrojen ve oksijen algılayıcıları, kozmik ışın algılayıcısı yüklü parçacık algılayıcısı ve bir manyetometre taşımaktaydı. 25 km. yükseklikte atmosferin yüksek sıcaklık ve basıncına dayanamayarak tahrip oldu. atmosferin bileşimi ve ulaştığı yükseltiye kadar olan kısmına ait fizik verileri gönderdi. bu şekilde ilk gezegenler arası yayını gerçekleştirmiş oldu.


mariner 5(abd): 14 haziran 1967’de fırlatıldı. 19 ekim 1967’de venüs yüzeyinin 4000 km. uzağından geçti. gezegenler arası ortamda ve venüs yakınlarında manyetik alan, yüklü parçacıklar, plazma ölçümleri yaptı; venüs atmosferinin radyo ve morötesi bandında ışınımlarını taradı. şu anda güneş çevresinde yörüngede.

ve bu liste uzayıp gidiyor...
chillekli pasta
halk arasında zühre ve çoban yıldızı olarak adlandırılan venüs;eski türklerde gök göbeği olarak da bilinir.dünyadan görülen en parlak yıldız olup büyüklüğü ile de dünyaya benzetilmektedir.ayrıca yunan mitolojisinde afrodit-aşk tanrıçası,roma mitolojisinde venüs olarak anılır.
hallucinogen
air şarkısı.

you could be from venus
i could be from mars
we would be together
lovers forever
care for each other

you could live in the sea
and i could be a bird
we would be together
lovers forever
care for each other

if you wear an illusion
i will make it true
we would be together
lovers forever
care for each other

if you walk in the sun
i will be your shadow
we would be together
lovers forever
care for each other

0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol