anti depresan

queen
doktor kontrolunde kullanilmasi gereken ama alkol ile birlikte alindigi taktir de hos olmayan sonuclarin yasanabilecegi ilac cesidi. genelde yan etkisi olan ilaclar ozellikle uykuya egilim gorulur...
hafiza kaybi
xanax,diazem,nervium ve passiflora bu tur ilaclara ornek olabilir.psikolojik yonden kotu durumdaki insanlari sakinlestirirler ve daha huzurlu olmalarini saglarlar.bana gore insanlari daha boktan duruma suruklerler hatta televizyonda bi doktor antidepresan kullananlardan uzak durun seklinde yirtiniyordu gecen ay.kim bilir belki de bu tur ilaclar placebo etkisi yapiyordur yani bu ilaci kullananlar lay lay lom iyilesiyorum bakin seklinde duzeliyorlardir.
amygdala
bir ilaca onyargili ve kulaktan dolma bilgilerle nasil yaklasilir derseniz,bu baslik altinda ve comezlerin agzinda sakiz olmus bicimde bulabilirsiniz.
antidepresanlarin amaci insani uyutmak sakinlestirmek falan degildir.antidepresanlar depresyonun biyolojik kokenini ortadan kaldirirlar.xanax,nervium gibi ilaclar da antidepresan degil,antipsikotik ve anksiyolitik ilaclardir.bu ilaci kullanan insanlar da oyle kotuye falan gitmez.dedigim gibi depresyonun biyolojik kokenini ortadan kaldirirlar.sadece ilacin ilk hafta carpinti,huzursuzluk gibi yan etkileri vardir o kadar.kaldi ki hicbir doktor bunlardan uzak durun demez.kisacasi bu tur ilaclar insani gercek hayata getirir.ha gercek hayat neresidir?o tartida paketsiz tartilmalidir.
coni
kaygisizlik gibi bir etkisi (yan etki degil etki) olan ilaclar.
eger istediginiz anlik acidan kurtulmak ise istediginiz sey bu ilactir, ama sizi kaygisizlik moduna sokar,yani dikkat gerektiren sorumluluklariniz varsa(okul,cogu is), bu konularda sicip batirmaniza,daha da kotu olmaniza yarayacak, yani hic bi boka yaramayacaktir.
kimlanbu
deprasan olmayan...sakinleştirici ve huzur verici bi yanı varmış(tabi bokunu çıkarır bağımlı olmazsan!azla yetinmeyi bilene ne ala..)
no promise
doktor kontrolu altinda alinmamasi halinde vücutta denge merkezi bozukluklarina yol açabilecek adi her ne kadar sakinleştirici de olsa aksi halide göz önünde bulundurularak kullanilmasi gereken ilaç türevleridir .
7doors
doktor kontrolü altında düzenli bir şekilde alındığı takdirde kişinin sosyal hayatını sürdürebilmesini ve iyileşmesini sağlayacak ilaçlara verilen genel addır. doktor kontrolünde alınması gerekir çünkü her ilaç herkese aynı etkiyi göstermez ve bu tür ilaçların kafaya göre kullanımı bünyenin kimya dengesinin bozulmasına ve sonradan belirmesi muhtemel farklı rahatsızlıkların çıkmasına sebebiyet verir.

(bkz: depresyon)
(bkz: prozac toplumu)
(bkz: prozac nation)

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol