hamlet

0 /
ronniefrown
uzerine binlerce makale yazilmis shakespeare oyunu.
hamlet danimarka prensidir. babasinin olumunden kisa bir sure sonra annesinin amcasiyla evlenmesini bir turlu icine sindiremez ve yasami sorgulamaya baslar. nedense feminist elestirinin prim yaptigi gunumuz akademik camiasinda bu durum goz ardi edilir ve hamlet in sadece "delirdigi" one surulur. ustune biraz freud, oedipus kompleksi zirvalandiginda elestiri kotarilmistir. gorev yerine getirilmistir. ogrencilerin dusunmesine gerek yoktur, zamaninda dusunen dusunmustur, sen daha mi iyi bileceksindir. hamlet istedigi kadar doktursundur "the rest is silence" tir.
spho
eylemsizlik abidesi... hamlet kurgudan ötesi değildir.. kurgular ancak hayata dökemez. bu onun en büyük özelliğidir.
calamitycans
shakespeare’in en unlu trajedisidir. elestirmenler tarafından fazlaca didiklenerek rahat bırakılmamıstır. elestirmenlerin en fazla gundeme getirdigi konu hamlet te gorulen odipus kompleksidir. mutlaka okunmalıdır.
forlindon
akıl sağlığının ruh hastalığı ile karıştığı dünyada,deli olmanın en büyük erdem olduğunun kanıtı olan roman karakteri...
salome
"oedipus kompleksli midir degil midir" belli degildir, nedir ne degildir. hasta eder insani, celiskide birakir, sanki dalga gecer, zaten karmasik olan zihnin icinde bulundugu beynin salgilarini iyice homojenize eder, fakat serotonin miktarinin artmasina da neden olur anlasilamayan bir sekilde; zaten normalde uzun uzun cumleler kurup bu cumleleri birbirine virguller araciligi ile baglamaya egilimli, konsantrasyon problemi ile hayatcagizini oyle yada boyle devam ettirmeye, stabilize olmaya ugrasan bireyin fikirlerinin iyice ucusmasina ordan oraya konmasina, polenleri toplamasina, toplanan polenlerin alerji yapmasina bizzat vesile olur.
ladycapulet
orijinal ismi the tragedy of hamlet, prince of denmark olan shakespeare oyunu. ghost` un varligiyla yazarin diger trajedilerinden ayrilir.
goshenit
oyuncunun içerlemesi gereken en iyi sözlerin barındığı metin.

verdiğim parçayı ne olur,dediğim gibi,rahat ve özentisiz söyle.çünkü
birçok oyuncular gibi söz parlatmaya kalkacaksan,mısralarımı şehrin
tellalına okuturum daha iyi.elini kolunu da havalara savurma
öyle;ölçüsünde,tadında bırak her şeyi.duyduğun coşkunluk bir sel,bir
fırtına,bir kasırga gibi de olsa,onu dindirecek bir hava
bulmalı,buldurmalısın.

adam o günde çözmüş olayı.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol