sözlükteki kahramanlar

independence
oyle goruluyor ki bugun had safhada olan bireylerdir kendileri.

dtp "lehine" olarak gordukleri entryleri kotulemekten zerre cekinmezler mesela ama diger yandan aslinda entrynin icerigini de ya okumazlar ya da okuduklari halde anlamazlar. hata bende belki de, anlayi$larinin kapasitesine uygun olmayacak kadar uzun yaziyor olabilirim, bilemiyorum.

bu kahramanlar oyle super insanlardir ki "teror bitsin" derler kahramanca ve yine ayni kahramanliklarini "dtp kapatilsin" vurgulu entrylerinde de gosterirler. esasen dtp’nin kapatilmamasi gerektigini, bu kapatilmanin ulkenin menfaatine degil tamamen zararina oldugunu anlamamazliktan gelirler, cunku onlar kahramandirlar ve dtp’de terorun partisidir, cunku dtp kapatilinca teror bitecek, terorist dagdan inip teslim olacak ve ulkenin uzerine yeniden i$il i$il parildayan bir gune$ dogacaktir. cunku dtp kapatilinca $ehitlerimiz huzur bulacak, artik yeni $ehitler olmayacak ve analar aglamayacaklardir.

ulan du$unsene bir, bu soylediklerinin kurt acilimi isimli zirvadan farki nedir? senin kapatmaya kalktigin parti zaten bir $ekilde kapatilsin ki caddelerin kanla boyanmasi icin mazeret olsun diye kurulan bir parti degil midir? emine ayna, ahmet turk ve diger dtp milletvekillerinin her biri ayri ayri pkk’nin emir kullari degil midir? sen $imdi dtp’yi kapattigin zaman kime hizmet etmi$ oluyorsun, bana mi, turkiye’ye mi yoksa terore mi? olm terorun kaybedecek neyi var lan? adam zaten kayip ve kayip oldugu icin terorist. sen bir parti kapattigin zaman kendin mi kaybedersin yoksa terorsit mi allaha$kina bir kere olsun objektif du$un, birak militarist kahramanca duygularini bir yana.

kahramanlik "dtp kapatilsin, teror sona ersin, analar aglamasin, $ehitlerin artik kani akmasin"larla olmuyor arkada$im, hikayeden kahramanlik yapma hic bo$ yere. yapabiliyorsan dtp tabanini egit, kendi tarafina cek, terorsit daga cikmadan once cikmamasi icin sebepler sun ona, egitim gotur, i$ imkani gotur, gocu onle, birey bulundugu topraklarda da devleti sayesinde para kazanabilsin, devletin devlet oldugunu goster o bolge insanina. bak kahramanlik bunlara benzer $eylerdir, populist soylemlerle toplumun hassas oldugu noktalari kullanip rant saglamak kahramanlikla cok bagda$maz.

$imdi bu entry icin de geri sayimi ba$latiyorum

3

2

1

0

haydi berbatlara eller. hazir. ate$!

bak vatan kurtuldu i$te.

edit: helal size kahramanlar.
pazarda dildo satan adam
hiç bir şey yapamazsam kalemim vardır yazarım! dünyayı kurtarırım kurtaramam orası ayrı konu ancak görünüyor ki fikrini ortaya atan, düşüncesini söyleyen, ya facebook gruplarından dünyayı kurtarmakla suçlanıyor ya da sözlük kahramanı olmakla suçlanıyor. peki burdan gerçek kahramanlara sesleniyorum sen kürt sorunu için ne yaptın güzel kardeşim? bi dakka yoksa sen de oturduğun yerden dtp kapatılmasın diye yazarak halk eğitilsin diyerek kürt sorununu mu çözmeye çalıştın? ama bi dakka sen başkalarını kötülüyodun sözlük kahramanı diyerek?şimdi aramızdaki fark nedir o zaman ben diyorum dtp kapatılsın sorun çözülsün sen diyosun kaptılmasın çözülsün. vay be baya bi fark varmış aramızda bilemedim! ben gidip facebookta dünyayı kurtarmaya devam ederken umarım senin gerçek kahramanlıkların gerekli ödülü alır. siz gerçek kahramanlara mareşallik ünvanı falan verirler umarım ya da devlet üstün hizmet madalyası. neyse sen yine fazla düşünme bu entrimin üstüne de ben bir sözlük kahramanıyım ne de olsa!
independence
algilanamayan konuyu algilatma cali$malari capture 2;

sozlukte yazi yazarak ulke refahini saglamaya cali$mak ne benim ne de bir ba$kasinin kahramanlik mertebesine extra bir katki degildir. kim ne $ekilde du$uncelerini yaziyorsa ben de, sen de , o da ayni $ekilde du$uncelerini yaziyor. kahramanlik olarak adledilen $ey populist fikirlerin toplumu olu$turan bireylerin hassas olduklari noktada su uzerine cikartilmasi, herkesin tu kaka dedigi $eye extra tu kaka diyerek potansiyel taraftar yaratma cabasindan ote bir $ey degildir. tabiri caiz ise biz buna tribunlere oynamak adini takiyoruz. sonra da bir kahraman edasi ile, bir ba$komutan edasi ile gerim gerim gerinmek ve alinan muhte$em oylarinin haksiz gururunu ya$amaktir. sozluk kahramanligi tipki boyle bir $eydir.

esas yapilmasi gereken ise, her gun sozlugu okuyan onbinlerce insanin senin yazdiklarindan bir nebze olsun faydalanabilmesi adina dogrulari yazmaktir, oy sevdasina entry ciziktirmek yerine, tribunlere "nasil koydum ama?" $eklinde el hareketleri yapmak yerine, yazilarini okuyan ve senden habersiz insanlarin fikirlerine fikir katabilmek adina toplumun genel yargisini pohpohlamak yerine, ki$ilere fayda saglayabilecegini du$unmek ve yazilarini ona gore tanzim etmektir. keyif masturbasyonu yapmaktan ziyade seni okuyanlarin uzerinde olu$turabilecegin etkiyi de du$unmektir. bilgi sozluk public bir yerdir, okuyan ki$ilerin fikirlerinde onemli degi$iklikler saglanabilecegi gozardi edilmemelidir.
nerobianco
sözlük yazarı dediğin ne gariptir.. garibiz gün geliyor polemiğe giriyor ayar alıp ayar veriyoruz gün geliyor kürt açılımı,dtp gibi ülkeyi bölenlere karşı nasıl bir tutum sergileyeceğimizi şaşırıp birbirimizi kınıyoruz. kahramanlık nedir? biliyor muyuz bunu.. ölen şehitlerin arkasından ağlamak mıdır? dtp ye sayıp sövmek midir? yoksa ’’pkk bunlardan besleniyor onları kapatırsak başımıza ekşiyecekler haberiniz yok’’ demek midir? kahramanlık korkusuzluktur. her şekilde karşı durmaktır. militarist olsun sosyalist olsun birleşmektir kahramanlık! nedendir bu birbirimizden güç almak gereken yerde farklı düşünceleri kovalamak? istenilen sonuç aynı değil midir?tek başına kahramanlık olmaz kurtuluş millet olabilmektedir tek bilek olabilmekte!!

şimdi ben böyle düşündüm ya sözlük ben resmen bir hayal kahramanı mı oldum? (...)
mad
sözlük içerisinde fink atan kahramanlardır.

onlardan birisi geçen aya kadar babaannemdi. independence’a atar yaptı diye sözlükten uçuruldu. olsun varsın, o yine de kahramanımdır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol