sözlükteki kahramanlar

independence
oyle goruluyor ki bugun had safhada olan bireylerdir kendileri.

dtp "lehine" olarak gordukleri entryleri kotulemekten zerre cekinmezler mesela ama diger yandan aslinda entrynin icerigini de ya okumazlar ya da okuduklari halde anlamazlar. hata bende belki de, anlayi$larinin kapasitesine uygun olmayacak kadar uzun yaziyor olabilirim, bilemiyorum.

bu kahramanlar oyle super insanlardir ki "teror bitsin" derler kahramanca ve yine ayni kahramanliklarini "dtp kapatilsin" vurgulu entrylerinde de gosterirler. esasen dtp’nin kapatilmamasi gerektigini, bu kapatilmanin ulkenin menfaatine degil tamamen zararina oldugunu anlamamazliktan gelirler, cunku onlar kahramandirlar ve dtp’de terorun partisidir, cunku dtp kapatilinca teror bitecek, terorist dagdan inip teslim olacak ve ulkenin uzerine yeniden i$il i$il parildayan bir gune$ dogacaktir. cunku dtp kapatilinca $ehitlerimiz huzur bulacak, artik yeni $ehitler olmayacak ve analar aglamayacaklardir.

ulan du$unsene bir, bu soylediklerinin kurt acilimi isimli zirvadan farki nedir? senin kapatmaya kalktigin parti zaten bir $ekilde kapatilsin ki caddelerin kanla boyanmasi icin mazeret olsun diye kurulan bir parti degil midir? emine ayna, ahmet turk ve diger dtp milletvekillerinin her biri ayri ayri pkk’nin emir kullari degil midir? sen $imdi dtp’yi kapattigin zaman kime hizmet etmi$ oluyorsun, bana mi, turkiye’ye mi yoksa terore mi? olm terorun kaybedecek neyi var lan? adam zaten kayip ve kayip oldugu icin terorist. sen bir parti kapattigin zaman kendin mi kaybedersin yoksa terorsit mi allaha$kina bir kere olsun objektif du$un, birak militarist kahramanca duygularini bir yana.

kahramanlik "dtp kapatilsin, teror sona ersin, analar aglamasin, $ehitlerin artik kani akmasin"larla olmuyor arkada$im, hikayeden kahramanlik yapma hic bo$ yere. yapabiliyorsan dtp tabanini egit, kendi tarafina cek, terorsit daga cikmadan once cikmamasi icin sebepler sun ona, egitim gotur, i$ imkani gotur, gocu onle, birey bulundugu topraklarda da devleti sayesinde para kazanabilsin, devletin devlet oldugunu goster o bolge insanina. bak kahramanlik bunlara benzer $eylerdir, populist soylemlerle toplumun hassas oldugu noktalari kullanip rant saglamak kahramanlikla cok bagda$maz.

$imdi bu entry icin de geri sayimi ba$latiyorum

3

2

1

0

haydi berbatlara eller. hazir. ate$!

bak vatan kurtuldu i$te.

edit: helal size kahramanlar.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol