korku duvarını yıkmak

nickten yana sansim yok
bir mustafa armağan eseri. küller altında yakın tarih isimli serinin dördüncüsü. ben böyle akıcı bir tarih kitabına şu âna kadar rastlamadım. su gibi okunuyor ve çok kolay öğreniyorsunuz; öğrendikçe de hayretlere düşüyorsunuz. kesinlikle tavsiyemdir.


"erzurum kongresi, kararlarından tutanaklarına kadar ters yüz edilmiştir. neden?

trabzon muhafaza-i hukuk cemiyeti’nin mustafa kemal ve kazım karabekir paşaların henüz anadolu’ya tayinlerinin bile çıkmadığı şubat 1919’da ilk kongresini düzenlediği neden gizlenir?

minyatür bir devlet düzeni kuran balıkesir kongresi inkılap tarihlerinde neden geçiştirilir?

istiklal madalyalı kadın kahramanlarımızdan kara fatma 1930’larda neden rus manastırına sığınmak zorunda kalmıştı?

ismet inönü’nün annesi cevriye hanım’ın başörtülü fotoğrafları, zübeyde hanım’ın arkasından kur’an okunmasını istediği vasiyetnamesi ve makbule hanım’ın her ölüm yıldönümünde ağabeyine mevlit okuttuğu neden unutturulmaya çalışılır?

ingiltere parlamentosunda sevr’le “aptallığın şaheseri” diye dalga geçildiğini, zorla imzalattıktan sonra itilaf devletlerinin her nasılsa “unuttukları” sevr’i yunanistan’dan başka hiçbir devletin onaylamadığını, hele vahdettin’in masasına hiç gelmediğini bilmiyoruz. hele nutuk’un 1938-1950 yıllarında hiç basılmadığını da bilmiyoruz.

mustafa armağan, korku duvarını yıkmak’ta okurlarını ağzına susturucu takılmış yakın tarih olgularını yeniden düşünmeye çağırıyor. kitap, hakikat ile düşüncemizin arasına gerilmiş perdeleri yırtmaya, önümüze örülmüş bulunan korku duvarını yıkmaya ve yalanlardan özgürleşmeye bir davet. "

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol