duyarsız kalmayalim

independence
guney asya depremi yardim kampanyasi ile alakali bilgi sozluk mottosu..fakat ne yazik ki pek i$e yaradigi soylenemez..bu kampanyayi sozlugun default ba$ligi yaptim benden ba$ka bir ki$i ba$liga entry yazdi..bu kampanya ile alakali buton yaptim icerigine kizilayin online yardim bolumune tiklanildigi anda ula$ilabilecek bir banner koydum oraya kizilaydan bana gonderilen, fakat kimse bu konu ile alakali te$vik edici tek kelime yazmadi, sitenin 3 ayri yerine ayni bannerden koydum kimsenin ruhu duymadi yahut onemsemedi..o bannerlerin yerine jenna jameson banneri koysaydim eminim bir gun icerisinde hit rekoru kirardir o banner ve sitenin en cok tiklanan bolumu olurdu.duyarsiz kalmayalim sozu de duyarsizliklara kurban gitti bu $ekilde..oysa bir avuc insan olmu$ olsak dahi gerekli ba$liklara bir iki kelime yazsak, di$aridan bizi okuyan insanlarin da bu konu ile alakali bilgilenmesini saglayarak bir $ekilde yardim eli uzatmalarina onculuk yapmi$ olurduk..156 000 ki$i hayatini yitirdi arkada$lar..salgin hastaliklarin ba$gostermesi halinde bu sayinin 300 000 e cikmasina kesin gozu ile bakiliyor..annesini babasini kaybetmi$ minicik cocuklari sex ticareti yapan e$kiyalar kaciriyor..17 agustosta tum dunya bizler icin seferber olmu$tu..bu kadar duyarsiz, bu kadar duygusuz, bu kadar hissiyatsiz olmamaliyiz..ta$idigimiz genlere aykiri bu durum oncelikle..yardim edecek durumunuz olmayabilir, yardim etmek istemiyor da olabilirsiniz..ona kimsenin soyleyebilecegi tek bir kelime dahi yok..fakat bu kampanyaya destek olmak icin acilmi$ ba$liklara tek bir kelime dahi yazmamak fakat kimler var ba$ligina, yaran entryler ba$ligina sayfalar dolusu entry yazmak cok buyuk bir tezat te$kil ediyor..acikcasi son bi kac gundur bilgi sozluk`ten utandigimi soylemem gerekli..

(bkz: guney asya depremi yardim kampanyasi)
(bkz: asya butonu)
expert3
independence’nin yazdiklarini okuyunca kendimden utandigim, keske imkanim olsa da yardim yapabilsem diye dusundugum, gec kalmasamda gec kalmisligin icinde oldugumu anladigim baslik.
imgoindeeperunderground
duyarsiz kalindigi takdirde jediden dayak yenmektedir. herkes para yatirmak zorunda, duyarli olmak zorundadir. burada kimse kendi vicdani ile karar veremez cunku independence aksi duruma sinirlenmekte ve herkesin vicdanini zorlamaktadir. enteresandir. ha buarada eger duyarliysaniz ama bunu sozluge yazmadiysaniz gene esseksiniz, yahut eger duyarliysaniz ama baska bir yerden yardim yaptiysaniz gene esseksiniz, eger duyarsiz olmak istiyorsaniz essegin onde gidenisiniz, bunu da bilesiniz.
independence
oturduklari geni$ koltuklarindan bir yandan nescafe yudumlarken ve diger yandan sigaralarindan okkali bir nefes cekerek "ulan dur bak jedi bir $eyler yazmi$, aksi bir $eyler yazayimda ismim anilsin" $eklinde durtlerle hareket edenlere, kisacasi yuzbinlerce insanin hayatini kaybettigi bir felaket uzerinden aksi yorumlarla prim yapmak isteyenlere cok daha esasli bir onerim olacak..

cankaya onunde soyunun yahut semra hanim ile irtibata gecin, kendisi size gerekli yolu yordami gosterecektir..her ne yapacaksaniz yapin o sizin bileceginiz i$ fakat bunu mumkunse sozluk uzerinden ve milyonlarca insanin etkilenmi$ oldugu bir felaket ba$ligi altinda yapmayin..bu $ekilde de isminiz anilir, dogrudur fakat bu anilma hadisesi "uff ne super insanmi$ ya helal olsun" $eklinde olmaz..sitenin yapan edeni olarak benim uzerime du$en, yahut du$tugunu du$undugum gorev kimi onemli olaylarda onayak olmaktir..bu konu ile alakali yazilanlarda kimsenin ne vicdani sorgulanmaktadir ne de insanligi sorgulanmaktadir..demem o dur ki; bahsi gecen ba$liklara yazilacak her bir entry di$aridan bizi okuyan insanlarin da bu kampanyadan haberdar olmasini saglar ve hatta belki de bir ki$inin bile olsa bu kampanyaya i$tirakina onayak olur ki bu super bir durum meydana getirir..ha siz yardim yapmayacaksiniz? bana ne..bu kampanyayi hic onemsemessiniz? gene bana ne..ama milyonlarca ki$inin etkilendigi bir felaket haberi uzerinden aksi yorumlarla prim yapmaya cali$manizi onermiyorum acikcasi..deminde belirttigim gibi isminizin anilmasi icin en gecerli ve tutarli yol ya cankaya da soyunup "benim akrabam milletvekili dagalin ulan" $eklinde haykiri$lardir yahut ta "biri bizi bir $eyler ediyor" turu yari$malarda boy gostermektir..gunumuzde bunun en guzel ornekleri ya $arkici oldular yahut dizi yildizi oldular..ben uzerime du$eni yaparim ve gerisi beni ilgilendirmez..benim uzerime du$eni yapmami engelleyebilecek bir organizma da henuz yerkabugunda vucuda gelmemi$tir ve gelebilecegini de acikcasi hic zannetmiyorum.
darth sidious
elimizden ne gelirse icinde bulunmamiz gereken olusum. ornegim bir paket sigara parasini bagislamak hem sizin hayatta kaldiginiz sureyi artiracak hemde hayat kurtaracaktir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol