homeless

van ness
san francisco da sokakta yaşayan kedi köpek görmek hemen hemen imkansızdır ama insan görmek pek kolaydır. amerika gibi bir ülkede yaşıyor bu adamlar, neden homeless lar?

örnekler çok aslında. aklımdaki bazılarını aktarayım. çoğu hayatta dikiş tutturamamış insanlar. alkol ve uyuşturucu bağımlıları olmazsa olmazları. mesela san francisco da regular bir işte çalışıyorsunuz. ev kredisi araba kredisi ödüyorsunuz ve maaşınız var. yıllar geçiyor hayatın olumsuzluğu veya kişisel sorunlar yüzünden alkol bağımlısı oluyorsunuz. pat işten çıkma sebebi. rehabilitasyonu kabul etmiyorsunuz, bundan dolayı iş bulamıyorsunuz. amerika da 3-5 ay ev kredisi ödeme kapı dışarı ederler adamı. evin yok artık ama istersen çalışabilirsin. aşevleri var kalacak yerler var amerika da. ama şu saatte girecen şöyle böyle yapacan. adam alışmış bir defa homeless ken kafasına göre yaşamaya. uymuyor kurallara kapı dışarı ediliyor. san francisco market st veya mission st te amaçsızca hastalıktan ya da okyanustan gelen soğuktan ölüyor.

bazıları savaş gazisi. eleman ırakta yaralanıyor veriyorlar $800-900 maaş ayda. tek başınaysa bu para ev kirasına yetmez. oldu mu sana savaş gazisi homeless.

amerika ya gidip yaşamak isteyen varsa, herşeye en iyi şekilde biat etmeli. sokakta yatan bir türk bulamazsın ama rezil rüsva olup ülkeye geri dönmeye çalışan çokça türk vardır amerika da.

alkolik veya uyuşturucu bağımlısı adama iş, aş ve hayat yok.

ayrıca;
sokaklarda gördüğünüzde muhattap olmamanız gereken insanlardır. bir kere muhattap olun peşinizi bırakmazlar. sigara verin hep isterler üçü beşi toplanır. çoğu zararsızdır ama yine de dikkat etmekte yarar var.
aysemayse
bazen özenilen birşeydir... bazılarının bu yaşamı kendilerinin seçtiğine inanıyorum.. dikkat edilirse hepsinin saçı, sakalı pek gürdür.. eee kira yok, fatura yok, ondan sigara iste bundan bira, dökülmez tabi saç. yeter artık bu kariyer, para, toplumun bize dayattıkları deyip herşeyi bırakıp kaçası gelmiyor değil bazen insanın...

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol