burası istanbul

sierra
mavi jeans’in yeni reklam kampanyası. öncelikle söylemeliyim ki reklamda kıyafetler süper görünüyor. onun dışında istanbul ruhunu da hissettiriyor tam anlamıyla. yurtdışında da kullanılacakmış bu kampanya. milano’da falan ’burası istanbul’ yazıları olacak yani bissürü..
orqn
mavi jeans in saçmaladığı mottodur.reklamda,burası istanbul diyerek yaptığı her işte haklı çıkıyor insanlar.yani istanbulda herkesin kafasına esen her şeyi yapabileceği söyleniyor.işin kötü yanı bu reklam kampanyası yurt dışında da yapılacakmış.eğer aynı şekilde istanbulu özgürlüğün ülkesi şeklinde pazarlamaya çalışırlarsa çok kısa bir zamanda sağda solda kafamıza işeyen turistleri görebiliriz.
bitterend
saçını istediğin gibi yap, istediğin boyda etek giy, istediğin tuaflıkta takılar tak, burası istanbul, kimse karışamaz imajı yaratmaya çalışan reklam. tebrik edilesi.
independence
sacini istedigin gibi yap burasi istanbul, mini mini giyin burasi istanbul, bir yerde yolunu kesip tecavuz ederlerse de kusura bakma artik burasi istanbul imaji yaratmaya cali$an sikik reklam. cok sinirliyim bu reklama, yeniden sikik diyebilirim. bak yine.
bitterend
"mini mini giy burası istanbul; ama mini giydin diye sana tecavüz etmeye hak bulanlar olacaktır kendilerinde.insanlıktan nasibini almayana ne biz ne de istanbul bişey yapamaz, kusra bakma" imajı yaratmaya çalışıyor da olabilir.
independence
"mini mini giy, burasi istanbul, sirf burasi istanbul diye bu $ekilde giyinme hakkin var, bir malatya’da ankara’da izmir’de bu $ekilde giyinirsen alimallah yapmadiklarini birakmazlar sana, ama burasi istanbul, godo$ $ehri, donla gez kimse yan donup bakmaz bile" imajini da ciziveriyorlar bi kodugumun reklami ile.

bireyin nasil giyinebilecegi cografya ile degil o cografyada ya$ayan insanlar ile alakalidir. ni$anta$in’da te$vikiye’de caddebostan’da bu reklamin gazina gelip mini mini giyinen hanim kizlarimizi kagithane’de, ye$ilpinar’da, eyup’te, talimhane’de de gormek isteriz. bak o zaman ben konu$urum "burasi istanbul" diye. soz.
bitterend
ana teması "burası metropol, büyük şehir, daha özgür davranabilirsin" olan reklam. çok doğru bir nokta, sinir bozucu yanı ise hala gizemini koruyor.
superkahraman
marjinal gençlere hitap eden diğer tüm reklam filmleri gibi gençliğin "asi" ruhunu ortaya çıkarmayı hedefleyen bir slogan. mavi jeans kullanmakta.

fakat marjinal gençlerin burada isyan ettikleri, baş kaldırdıkları imge "aile" dir. ne enteresan.
sierra
mavi jeans reklamlarını "aynı malı deme corc" serisinden beri zevkle takip ediyorum.. geçen son reklamı da evden çıkmadan önce sonuna kadar izledim.. yeni kıyafetler, ilginç diyaloglarla yine karşımızda burası istanbul!.. "evet, biz uluslararası bir markayız ve kültürümüzün başkenti de istanbul!" diyo mavi.. evet biz modayı seviyoruz, hatta reklamdaki şal ve taytı da!küpeli çocuk sevilmez mi beaa
delirtmeyinlanbeni
yalnızca istanbul’da yaşayanlara hitap etmesinin yanı sıra, verilmek istenen mesaj da çarpıtmaya çok açık bi’ reklam sloganı. "burası istanbul, saçma sapan şeyler de giyip sokağa çıkıyor insanlar, bunları beğeniyorlar. mavi jeans olarak bu sezon, saçma sapan tasarımları müşteriye sunuyoruz, onlar da mal gibi alıp giyiyorlar" gibi sanki. beğendiğim giysi olsa da almam bundan sonra .
atacamadesert
:-------------------------------------ekşiden------------------------------------------------:

istanbulu marjinal gosterip ondan bir arzu objesi yaratmaya calismis ve bu kanalla kot pantolon satislarini arttirmayi hedeflemis reklamdir.

simdi bu yukarda okumus oldugunuz bir tur tanimdir. gelelim isin ozune.

ulan aq reklam metin yazari, creative direktoru, key grip i ve daha adini bile bilmedigim ama buyuk ihtimalle gotunuzden uydurdugunuz unvanlarin sahipleri, sizde hic mi akil yok ulan?
eeee? orasi istanbul. tamam anladik. aq burasi neresi? burasi poughkeepsie mi? braunshcweig mi? huddersfield mi?shenzen mi? lovjardet mi? neresi ulan burasi? 776 bin km2 vatan topragi var burada, istanbul kendi basina bir cumhuriyet mi arkadasim? nedir bu havalar? bitsin artik bu istanbul ozentiligi yaw. diyarbakirli diyarbakiri sevsin, yozgatli yozgati, manisali manisayi begensi, aksarayli aksarayi begensin. sanki birsey var istanbulda. kesmekes trafigi, pis havasi, pahali yasami bu mu yani senin marjinallik anlayisin? yaw madem marjinalsin e goster hadi bana istanbulun son 10 yilda, 10 u gectim son 100 yilda dunya literaturune gecmis bir hareketini. yok aq. ne bir binasi var anit gibi ne bir heykeli var ders gibi ne de bir insani var medeniyet timsali gibi. yok abicim yok. neymis burasi istanbulmus. eeeeeeeeeee? istanbul oluyor da kus mu konduruyor? ne farki var tunceli den fethiyeden istanbulun?

(zoruna gitmesin, 11.05.2010 20:20)
#19010010 paylaş şikayet et


:-------------------------------------ekşiden------------------------------------------------:




neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol