airline manager

0 /
independence
pek $ahane bir facebook uygulamasi. uygulamayi kuruyorsun ve bir havayolu $irketi sahibi olup filo falan olu$turuyorsun. biraz ingilizce biraz da havacilik bilgisi ile harmanladiktan sonra cok keyifli oluyor oynamasi;

http://apps.facebook.com/airline_manager
independence
eger kimi salakliklarla parayi har vurup harman savuracak olursaniz daha akli ba$inda bir yonetim icin accountunuzu resetletebiliyorsunuz ki bu super bir $ey. "tamam abi akillandim ben, bundan sonrasina daha dikkatli olacam" tadinda yeniden ba$layabilirsiniz oyuna.

dikkat etmeniz gereken ozelliklerin ba$inda ucagin yolcu kapasitesi ve yaktigi yakit miktari geliyor. bir de rotanin talep orani yani "demand" bolumu. mumkunse %99 luk bir rota bulun. reklama onem verin zira reklama ayirdiginiz butce ucaginizin yolcu kapasitesini buyuk oranda dolduruyor. kucuk ucaklardan kazanc elde edebilirsiniz evet ama kucuk ucaklara ayiracaginiz parayi biriktirip buyuk bir ucak alabilirseniz o zaman super para kazanirsiniz.

ayarlayacaginiz rotanin demand bolumu kadar uzunlugu da onemlidir. ucaginizin menziline yakin bir rota ayarlamak cok mantikli olacaktir. bir de bilet fiyatlarina dikkat ettiniz mi tamamsiniz demektir.

son olarak yakit fiyatlarini mutemadiyen kontrol edin, cok ini$li ciki$li rakamlar oluyor. 500$ dan yakit alabileceginiz gibi gunun kimi zamanlarinda 3000$ dan da yakit alabilirsiniz.

$imdilik ipuclarimiz bu kadar. bilgi airlines iyi yolculuklar diler.
independence
fuel kimi zaman 5000$ a kadar cikabiliyor, boyle zamanlarda almadiginiz taktirde ucu$unuz gercekle$miyorsa dahi yakit almayin, biraz bekleyin. bir iki saat icerisinde du$ecektir o yakitin fiyati.
independence
tek seferde ancak 9999 adet hisse senedi alabiliyorsunuz ve 24 saat icerisinde de alabileceginiz toplam tutar 200.000 adet. 9999 ar adet alip 200.000 e tamamlayabilirsiniz evet ama her 9999 adet ali$inizin ardindan da 5 saniye beklemek zorundasiniz.
independence
bugun gordum ki havada bile bakim yapabiliyorsunuz ucaklara. oylesine a$mi$ bir sistem.

+hop kaptan, hizi du$ur biraz, tornavidayi tutturamiyorum bak hep saga sola kayiyor ruzgardan, bir kaza cikacak ba$imiza.

oeah be karde$im, az daha gercekci olsaydiniz ke$ke.
independence
turkuz ya, muhakkak her yerde gosterecegiz turklugumuzu.

ulan bu oyunda bile adam kalkmi$ oyuna dun ba$lami$, bugun dunya siralamasinda 1. sirada ustelik kendisini takip edenle arasinda 8 milyar dolar bir farkla. e ikinci ondan a$agi mi kalir? ikinci de turk ve o da kendisinden bir onceki ile 3 milyar dolar farkli ve o da dun ba$lami$ oyuna. ulan ucuncu de turk, o da dun ba$lami$.

ya bir yerde de kurallara uygun davranalim arkada$im ya.
john maynard keynes
reklam fiyatlari yarin obur gun 5000$’a filan duserse sakin ola ki 10 gunluk almayin derim. dun %96 talebe sahip olan belgrad’in bugunku talep orani%74 olmustur. talepler bu kadar volatil iken kesinlikle gunluk hareketlerde bulunulmali derim, maximum 2 gunluk.
independence
bir kac ipucu size;

atr ile ba$layan 50/60 ki$ilik ucaklardan almayin hic, zaman kaybi para kaybi.

hisse senedi alin, ozellikle promote bolumunde bulunan yuksek rakamali hisse senetlerinden alin. super para getiriyor. stock bolumunden bulabilirseniz asil oradan alin diyecegim ama orada hisse senetlerinin hepsi tukenmi$ oluyor, bulamazsiniz hic kasmayin.
independence
olan biten 2 erj190, 1 crj200, 1 tane de b737-800(oyuna ba$larken default veriliyor, ben almadim yani) mal varligimla suklum puklum ucaklarimin seferden donmesini bekledigim oyun. ama gun gelecek havalimanlari benim de yuzume gulecek.
independence
130 koltuklu ucagi 91 koltugu dolu olarak kaldirmama sebep olan oyun.

cunku neden?

bir suru yeni havayolu eklenmi$ oyuna ama gel gor ki oyunun yan sitesi olan rota belirleyici sitede bu havayollari henuz ekli degil. ekli olanlarla ucmaya kalktiginizda da %86 lik bir talep orani bulabiliyorsunuz ki bunun da anlami 130 koltuklu ucagin 91 koltukla kalmasi demek oluyor ki feci zarar, cok feci.
independence
oyunda pek cok yeni havalimaninin bulunmasi vehttp://airlinemanager.co.cc/ nin henuz guncellenmemesi sebebi ile kendi kendime cok super bir teknik buldum ve uyguladim, %100 randimanli cali$iyor.

$imdi $oyle;

rota bulma araci ile airlines managerden en cok talep getiren rotalari buluyoruz. misal chicago $u an icin en verimli rotalardan birisi, ancak airlinemanager.co.cc de henuz bu rota yok. o halde airlinesmanager.co.cc uzerinde ya chicago ile ayni ulkede yani amerika’da bulunan bir ba$ka rota bulacagiz ya da kom$usu olan bir ulkeden. aradaki mesafe ne kadar az ise o kadar iyi. daha sonra ucagin menziline bakacagiz ki benim baktigim benzil md80 icin 6000km idi. chicago’nun kom$usu olarak da newyork’u buldum ve newyork’tan hareketle 6000km menzil dahilindeki rotalari gozden gecirdim, ardindan bu rotalarin chicago ile arasindaki mesafeyi olctum airline manager uzerinden, 6000km menzilli ucagimi %99 luk talep ile chicago - dublin arasi 5905km lik mesafeyi rotalamayi ba$ardim. ozetle toplamda 4 dakika icerisinde %99 luk talep sahibi bir rotayi rahatlikla bulabilirsiniz bu teknik ile. anlamayan ya da ba$aramayan arkada$lar temasa gecerlerse yardimci olabilirim.

bu teknik tamamen gotumun urunu olup, internette hicbir yerde bulamazsiniz. allah zaman ve biraz da kafa verince bulunabiliyor boyle $eyler.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol