tekrar haberleri izleyip oruç bozmak

independence
bildiginiz uzere ana haber bultenleri saat 19:00 civarinda ba$lar ve iftar da bu sene yine bilindigi uzere saat 20:00 sularinda acilir. genelde haber bultenlerinden takip ederiz iftar saatlerini ve "aha $urada iftar oldu" dedikleri anda da bismillah der bozariz orucumuzu.

tamam buraya kadar bir sorun yok.

asil sorun $u a$amada ba$liyor.

e karde$im bunun bir de tekrar haberleri var ve ben su katilmamis bir salagim diyelim. tekrar haberlerinde de yer alan "aha istanbul da $u anda iftar oldu, oruc tutanlarin oruclarini allah kabul etsin" dediginiz anda ya ben "ya allah bismillah" deyip sabah 06:30 sularinda tekrar haberlerinin yayinlandigi saatte bozarsam orucumu, yaparsam bu salakligi, bunun vebaline katlanir misiniz? ben gunde kac kere iftar acacagim bu sayede? aha bak $u anda saat tam 06:21 ve atv ana haber bulteninin tekrari yayinlaniyor ve haber aynen $u $ekilde;

"izmir icin iftar saati"

lan $u anda izmir’de oturuyor olsaydim ben ne olacakti? zaten 7 dakika once orucumu bozdurdunuz bana istanbul’da iftar vakti diyerek, bo$ yazmadim herhalde bunca $eyi di mi?

yaziklar olsun ya, 4 gundur gunde iki kere oruc actirttiniz bana. her gun izliyorum "acaba bugun tekrar haberlerinde kaldirirlar mi bu bolumu" diye ama yok, her gun ayni $eyi yapiyorsunuz, her gun 06:30 sularinda oruc aciyorum ben, sigarami icip suyumu icip yeniden niyetlenip bu sefer 20:00 de yeniden aciyorum orucumu.

bu oruclariln kabul olacagina dair ciddi endi$elerim var bilesiniz.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol