tekrar haberleri izleyip oruç bozmak

independence
bildiginiz uzere ana haber bultenleri saat 19:00 civarinda ba$lar ve iftar da bu sene yine bilindigi uzere saat 20:00 sularinda acilir. genelde haber bultenlerinden takip ederiz iftar saatlerini ve "aha $urada iftar oldu" dedikleri anda da bismillah der bozariz orucumuzu.

tamam buraya kadar bir sorun yok.

asil sorun $u a$amada ba$liyor.

e karde$im bunun bir de tekrar haberleri var ve ben su katilmamis bir salagim diyelim. tekrar haberlerinde de yer alan "aha istanbul da $u anda iftar oldu, oruc tutanlarin oruclarini allah kabul etsin" dediginiz anda ya ben "ya allah bismillah" deyip sabah 06:30 sularinda tekrar haberlerinin yayinlandigi saatte bozarsam orucumu, yaparsam bu salakligi, bunun vebaline katlanir misiniz? ben gunde kac kere iftar acacagim bu sayede? aha bak $u anda saat tam 06:21 ve atv ana haber bulteninin tekrari yayinlaniyor ve haber aynen $u $ekilde;

"izmir icin iftar saati"

lan $u anda izmir’de oturuyor olsaydim ben ne olacakti? zaten 7 dakika once orucumu bozdurdunuz bana istanbul’da iftar vakti diyerek, bo$ yazmadim herhalde bunca $eyi di mi?

yaziklar olsun ya, 4 gundur gunde iki kere oruc actirttiniz bana. her gun izliyorum "acaba bugun tekrar haberlerinde kaldirirlar mi bu bolumu" diye ama yok, her gun ayni $eyi yapiyorsunuz, her gun 06:30 sularinda oruc aciyorum ben, sigarami icip suyumu icip yeniden niyetlenip bu sefer 20:00 de yeniden aciyorum orucumu.

bu oruclariln kabul olacagina dair ciddi endi$elerim var bilesiniz.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol