calculus

sinirsahibi
muhendislik fakultelerinde ilk iki yil boyunca ogrencinin tum enerjisini ceken matematik analiz, muhendislik matematigi, diferansiyel denklemler gibi hayvani ama zor derslerin temel kaynagi. newton’un sonsuz kucukler teoremine dayanir.
rachael
isletme bolumune de okutulan ve ogrencilerin sinir katsayilarini olcmeye dayali olan dun sinavini oldugum kalmamayi umut ettigim ders.
linear approximation
yarin sinavimin oldugu,3uncu alisimda gecmeyi umut ettigim,halihazirda basimin belasi olmus ders.derslere gitmeyip,kendi kendinize uzaktan egitim karari alirsaniz,biraz zor gecersiniz tabi.
troy
tam ba$ belasi bir derstir. en ba$taki konular anla$ilmazsa hayati tehlikeye neden olabilir. ama ozelikle muhendislik bolumleri icin cogu dersin temelini olu$turdugundan, ipe ipe ogrenilmek zorunda olmasi da her calculuszede tarafindan bilinen bir gercektir.
adrenokortikotropik
mühendislik matematiği diyenlerin çokça olduğu lakin, iktisat ve işletme bölümlerinde de bazı ömür törpüsü okullarda, adını vermek istemiyorum, öğrenciye verilen ama öğrencinin zaman zaman veremediği, üstüne yapışan, hadi türevi almayı öğreneyim lazım ama ben bir iktisatçı olarak advanced calculus denen mereti alıp da katı cisimleri orama burama mı sokayım lan dedirten ders görünümlü kabus.
raiden
çorap söküğüdür.ilk konuyu anlarsanız gerisini gayet rahat yaparsınız.anlamazsanız geçmiş olsun calculuszedelerin arasına hoşgeldiniz...
chatter
perşembe sınavımın oldugu temelinde lise matematigine dayanan sadece bi gömlek üstü diyebilcegim ders.başbelasıdır iticidir ,kakadır.aman diyim mühendislik okucaksanız bu dersi alta bırakmayın sonra okulu bile bitiremezsiniz.
civeng
cf-938 gibi model isimleri olan hesap makinesi markasıdır. aslında ilginç olan; tip olarak aynı modelin farklı isimlerde 3-4 adet farklı markasının da olmasıdır. örneğin ; catiga,rubenis...
not : cf-938 tavsiye edilir. 15-20 tane formül yazabiliyorsunuz...
esrakesh
sözlüğe ilk geldiğim zamanlardaki en büyük sıkıntılarımdan biri olsa gerek ki entrylerimin yarısı bunla alakalı.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol