2009 iran cumhurbaşkanlığı seçimleri

independence
12 haziran 2009 cuma gunu ba$layacak olan secimler. secimler bir hayli renkli geciyor. ozellikle adaylardan biri benim tamamen favorim, mir hüseyin musavi. musavinin e$i iran’in ilk kadin akademisyeni ve secim kampanyasinda e$ine yardimci oluyor. cumhurba$kani oldugu taktirde ahlak polisi’ni kaldiracagini ve kadinlarin ba$larinin zorla kapatilmayacagindan bahsediyor. ustelik kabinede mutlaka kadin bakanlarin da olacagindan soz ediliyor kendisinin cumhurba$kanligi doneminde.
westkhan
%90 hile karışan seçim çünkü sonucun bu kadar bariz olmaması lazımdı fakat sandıkları ve oyları koruyanların ve nakledenlerim devrim muhafızları yani en koyu radikaller olduğunu hesaba katarsak şaşırmamak gerekir yalnız anlamadığım tüm avrupa nie bu kadar tatava yaptı ahmedinejadın kazanmasını(kesinlikle kendisinide destkelmiyorum)fakat avrupa hep koyu dinci partiler yada faşistler kazanırken bu solcu devrimci itirazlarıda ne oluyor o anlaşılamıyor.
independence
bir secim oldu, ulke kari$ti.

oylarin bir kisminin yeniden sayilmasi ihtimali cok yuksek olmasina ragmen secimlerin iiptali soz konusu bile edilmiyor.

ayrica dun protestocularin uzerine polis tarafindan acilan ate$ sonucunda en az 7 ki$i hayatini kaybetmi$.

bu arada yabanci basinin secimleri izlemesi de kesinlikle yasaklanmi$.

iran yine kendi icerisine gomuldu ya dur bakalim.
independence
ulkeyi resmen bir ic sava$in e$igine goturen secimler.

ingiliz independent gazetesinin bugun yaptigi yoruma gore de, ahmedinejad secimlerde ancak ucuncu olabilmi$, ise bu secimlerden aslinda mutlak galip olarak ayrilmi$tir.

secimlere hile kari$tirildigi konusu ara$tiriliyormu$ $u siralarda.
independence
iran durulmuyor, iran polisinin gostericelere mudahale istegi yok, soylentilere gore asker halkin uzerine silah dogrultup ate$ etmeyi reddetmi$, kimi polis gucleri gostericilere katilmi$.

oylarin %10 unun yeniden sayilmasi kesin karara baglanmi$.

iran zor gunler geciriyor, olan iran halkina oluyor.
aello
secim gununden beri amerikanin gundeminde olan olay. her yerde bu var. mir huseyin musavi kazansaydi cok guzel olacakti. ah ah. iranlilara sabir, ahmedinejada da akil fikir diliyorum. su yeniden sayilma bari bir cozum getirse de yeni cumhurbaskani mir huseyin olsa...
independence
oy sayimlarinda ya da oylamalarda hicbir aksaklik olmadigi, hicbir $ekilde hileye ba$vurulmadigi yolunda karara varilmi$ ve karar resmi olarak pazartesi gunu aciklanacakmi$.

bu karar korkarim ki iran’in ipini cekecek gibi duruyor.

sirf hile yapilmi$ olma ihtimali bile milyonlari bu denli ki$kirtabiliyorsa, hile yapildigina kesin inanan insanlar bu kararin sonucunda iyice kendilerinden gececeklerdir. onumuzdeki gunler iran icin daha da zor gunler olacak gibi gozukuyor ama hayirlisi bakalim.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol