aya yorgi

utopya
mekan acisindan guzel yerde bulunmaktadir. tam tepede, agaclarin arasindadir. adada oldugu icin 360 derece donusunuzde her derecede mukemmel bir manzara gormeniz mumkundur. iyi de bir rahibi vardi 1 sene once. ici ikona doludur her kilise de oldugu gibi. rahibe sorarsaniz hic usenmeden hepsini anlatabilir...
4ever
buraya cikarken son 10 metrede sag tarafta hippie bir tipi yalinayak gitar calarken görebilirsiniz.ayrica kolye,bileklik vs.. satar bu arkadas.alakasiz bir bicimde kilisenin sol tarafinda lokanta tadinda bir yer vardirki siz kilise yaparsaniz bende ocakbasi yaparim diyerekten türk mantigini gözler önüne serer.bisikletle çikarim gibi bir inat yapip asagidaki katirlar gibi olmayin,katirla cikilinca daha rahat oluyor ama hic geregi yok.ciktiysaniz inerken frenlere fazla güvenmeyin,zira ayaginizi tekerlegin arasina sokaraktan durmaya çalismak cok zor bi aksiyondur.ama her seye ragmen o manzarayi görmeye deger.
utopya
herkesin arnavut kaldirimini tirmanirken agac dallarina cali cirpi asarak, dilek tuttuklarini, ustune de aya yorgide dileklerini katmerlediklerini gorursunuz buraya giderken. o yokusun cikilmasi tavsiye edilir, dilekte bellidir ’bir kosu aya yorgiye gidip donmek nasip olsa.’
utopya
aya yorgi rahipleri biraz kirik turkce bilmektedir. en azindan aya yorgiyle ilgili birsey soruldugunda tarih ezberlemis gibi anlatirlar. misyonlari bu.
elma sekeriiii
23 nisan sabahında, müslümanı musevisi hristiyanı her bi$eysinin toplanıp o muhte$em tepeye dogru yürüyüp de; tanrıdan dilek dilemek amacıyla gittigi yerdir.
çok ilginçtir ki, her giden dileklerinin bir $ekilde gerçekle$tigini söyler.

inanılmaz bir toplulukla birlikte binbir zahmetle yürünen bu yolun cıplak ayakla yürünmesi; ve mümkünse küçük dilekler için gidilmemesi tavsiye edilir.

çıplak ayakla yürüyüp de her ayagınıza batan çakılla duydugunuz acının, sizi dileginize bir adım daha yakla$tırdıgına inanılır.


ada, sahil, harika $irin yollar ve muazzam bir manzara. 23 nisanda aya yorgi’de bulu$alım...
hmmmmmtmmcnm
büyükada da dev bir yokuşun tepesinde bulunan kilise. yokuş boyu makara açmanın kısmet açtığına inanılır. tepeye varana kadar makara açarken kimseyle konuşulmaması gerekiyor. çıplak ayak yürü denilir ama herkes bunu yapmaz ve bence yapamaz. tüm bunlar her yıl 23 nisanda binlerce insanın katılımıyla olur. gidecek olanlara benden minik bir tavsiye. sırt cantanizda termosunuz ve sandviciniz olsun. uzun yoldan sonra bu ikisinin tadı en kral sofralarda bile yok.
bigcoder
başligi ayi yogi olarak okudum girdim iceri baska bisey cikti.

hristolarin ayin binasi, istanbul buyuk ada da tepeye kurulu bir yapi.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol